Ήρωας ετών 5: Έβγαλε την αδερφή του έξω από φλεγόμενο σπίτι και επέστρεψε για το σκυλί

O μικρός Noah που έσωσε την οικογένειά του από φωτιά
O μικρός Noah που έσωσε την οικογένειά του από φωτιά BARTOW COUNTY FIRE DEPARTMENT

Ο μικρός βραβεύτηκε από το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα για το θάρρος και την ψυχραιμία του, καθώς με τις ενέργειές του έσωσε επτά μέλη της οικογένειάς του και το σκυλί τους.

Μπορεί ο Noah Woods να είναι μόνο 5 ετών αλλά το θάρρος και η ψυχραιμία που επέδειξε όταν το σπίτι του έπιασε φωτιά, έκαναν τους πάντες στην τοπική κοινότητα και όχι μόνο να μιλάνε για έναν ήρωα, αφού οι ενέργειές του βοήθησαν να σωθεί όλη η οικογένειά του. Την Παρασκευή μάλιστα χρίστηκε επίτιμος πυροσβέστης και τιμήθηκε.

Ο μικρός ήταν ένα από τα οκτώ μέλη της οικογένειας που κοιμόταν την προηγούμενη Κυριακή στο σπίτι της, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Κάποια στιγμή ξύπνησε από τον καπνό και τις φλόγες μέσα στο δωμάτιο που μοιραζόταν με την 2χρονη αδερφή του. Χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή, το αγοράκι άρπαξε την αδερφή του και την έβγαλε έξω από ένα ανοιχτό παράθυρο. Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού επέστρεψε για να πάρει το σκυλί της οικογένειας, το οποίο έβγαλε και αυτό με ασφάλεια έξω. Στη συνέχεια, έτρεξε στο σπίτι του θείου του, που βρισκόταν δίπλα, για βοήθεια. Μαζί ειδοποίησαν την υπόλοιπη οικογένεια, με άπαντες να βγαίνουν σώοι.

ADVERTISING

"Έχουμε δει και στο παρελθόν παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά για ένα 5χρονο να κινητοποιείται τόσο και να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες...είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο" δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος, ο οποίος τόνισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια υπερφορτωμένη ηλεκτρική σύνδεση στο δωμάτιο του μικρού. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, βρήκαν τον Noah και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειας με ελαφρά εγκαύματα και προβλήματα από την εισπνοή καπνού.

SHARE:

24Media Network