Το διαδίκτυο δείχνει Ρόμνεϊ

Το διαδίκτυο δείχνει Ρόμνεϊ

Διαβάστε πώς διαμορφώνεται η μάχη για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Το προβάδισμα του διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του αντιπάλου του Νιουτ Γκίνγκριτς αυξήθηκε σε 12% στη Φλόριντα, σύμφωνα με ον-λάιν δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos χθες.

Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης στην Μασαχουσέτη και ανώτερο στέλεχος επενδυτικής εταιρίας, συγκεντρώνει το 42% της πρόθεσης ψήφου μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στην εσωκομματική διαδικασία που έλαβαν μέρος στην Διαδικτυακή τριήμερη δημοσκόπηση, από 43% το Σάββατο. Ο Ρόμνεϊ είχε 41% το την Παρασκευή.

Δύο ημέρες πριν την διαδικασία στην πολιτεία, την Τρίτη, το ποσοστό του Γκίνγκριτς μειώθηκε στο 30%, από 32% το Σάββατο και 33% την Παρασκευή.

Εάν στην διαδικασία συμμετείχαν μόνον οι Ρόμνεϊ και Γκίνγκριτς, η διαφορά θα ανερχόταν σε 11 μονάδες, 55% έναντι 44% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κυριακής. Το Σάββατο η διαφορά ήταν οκτώ μονάδες, ενώ την Παρασκευή μόλις δύο.

"Ο Γκίνγκριτς κέρδισε μια μεγάλη ώθηση στη Νότια Καρολίνα, αλλά τη χάνει", σχολίασε ο Ματ Μακόβιακ, ρεπουμπλικάνος αναλυτής. "Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρόμνεϊ διεξήγαγε μια πολύ πιο επικεντρωμένη και αποτελεσματική εκστρατεία στη Φλόριδα από ό,τι ο Νιουτ. Ο Νιουτ παίζει άμυνα κάθε μέρα με κάθε τρόπο και δεν μοιάζει ικανός να αναγκάσει τον Ρόμνεϊ να αμυνθεί".

Ο Ρόμνεϊ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα σε χρήματα και οργάνωση έναντι του Γκίνγκριτς στη Φλόριντα και η κατάσταση δεν θα είναι πολύ πιο εύκολη για τον πρώην πρόεδρο της βουλής καθώς η εκστρατεία συνεχίζεται, τουλάχιστον το Φεβρουάριο.

Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ ακολουθεί σε απόσταση, με 16%. Ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, που δεν πραγματοποιεί εκστρατεία στη Φλόριντα, συγκεντρώνει 6%.

Τα ποσοστά σφάλματος δεν θεωρούνται εφαρμόσιμα σε Διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, αλλά όμως σε αυτήν την έρευνα των Ρόιτερς και Ipsos, στην οποία συμμετείχαν 726 δυνητικοί ψηφοφόροι, το ονομαστικό ποσοστό σφάλματος τοποθετείται στο ±4,2%. Είναι η τρίτη από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις του είδους αυτού που διεξάγονται ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης στη Φλόριντα.

SHARE:

24Media Network