Το Ισλαμικό Κράτος κατονόμασε τον διάδοχο του αλ Μπαγκντάντι και υπόσχεται αντίποινα

Ισλαμικό Κράτος
Ισλαμικό Κράτος AP

Νέος διάδοχος μετά τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι για το Ισλαμικό Κράτος ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, όπως επιβεβαιώθηκε από ακουστική δήλωση που διένειμαν τα μέσα προπαγάνδας του ΙΚ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος όρισε ως διάδοχο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και νέο ηγέτη του τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Μπαγκντάντι σε ένα ηχητικό μήνυμα, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

Επιπλέον, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει ότι ο εκπρόσωπός του Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ σκοτώθηκε, ενώ υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να δηλώσουν πίστη στον νέο ηγέτη του.

"Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους (...), θρηνούμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι", αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Απευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος λέει: «Μην χαίρεστε με τον θάνατο του σεΐχη αλ Μπαγκντάντι».

Επιπλέον, στο ηχογραφημένο μήνυμα επαναλαμβάνεται η περσινή έκκληση του Μπαγκντάντι, που ζήτησε από τους υποστηρικτές του να απελευθερώσουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: 

BBC.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θάνατος Μπαγκντάντι: Περιμένουν αντίποινα μετά την ισοπέδωση του κρησφύγετου του ηγέτη του ISIS

Θάνατος Μπαγκντάντι: Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την "εξολόθρευση" του ηγέτη του ISIS

ΗΠΑ: Τις επόμενες δύο εβδομάδες η ανακοίνωση του νέου ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

SHARE: