Ισπανία: Το ακροδεξιό κόμμα Vox έκανε μποϊκοτάζ σε ενός λεπτού σιγή για θύματα έμφυλης βίας

Ισπανία: Το ακροδεξιό κόμμα Vox έκανε μποϊκοτάζ σε ενός λεπτού σιγή για θύματα έμφυλης βίας
Μέλη της ακροδεξιάς παράταξης Vox Twitter

Ενός λεπτού σιγή είχε προγραμματιστεί σήμερα στη Μαδρίτη για όλα τα θύματα έμφυλης βίας, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία μίας γυναίκας από το σύζυγό της. Το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν άργησε να φανεί και να "κάνει φασαρία".

Το ακροδεξιό κόμμα Vox έκανε μποϊκοτάζ στην “ενός λεπτού σιγή” για τη μνήμη του πρόσφατου θύματος έμφυλης βίας στη Μαδρίτη. Όλες οι πολιτικές ομάδες είχαν συγκεντρωθεί σήμερα, 12 το πρωί, στην πόρτα του Palacio de Cibeles για να τιμήσουν την Adaliz Villagra, 31 ετών, τη γυναίκα που δολοφονήθηκε μπροστά στις δύο κόρες της από τον σύζυγό της στην περιοχή Ciudad Lineal.

Λίγα λεπτά πριν πραγματοποιηθεί η ενός λεπτού σιγή, εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος Vox εμφανίστηκαν κρατώντας πανό που έγραφε “Η βία δεν έχει φύλο”.

Η ομάδα του Vox είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη πως δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στην κίνηση. Σύμφωνα με το σύμβουλό τους, Purificacion Cabello, το λεπτό σιγής είναι “μία διαφημιστική καμπάνια της αριστεράς”. Η πολιτική ομάδα που αρνείται την ύπαρξη έμφυλης βίας, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι “υπάρχει μία ποσότητα ξεχασμένων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων στην κοινωνία”

Ο ΓΓ του κόμματος, Χαβιέ Ορτέγκα Σμιθ υποστήριξε ότι είναι “ενάντια σε κάθε μορφής βίας” και ότι τάσσεται “ενάντια σε κάθε ιδεολογία λόγω φύλου, κάτι που συνηθίζει να κάνει η αριστερά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα