Ισπανία: Επικρίσεις για την μετριοπάθεια των Podemos από ιδρυτή του κινήματος

Ισπανία: Επικρίσεις για την μετριοπάθεια των Podemos από ιδρυτή του κινήματος

"Η μετριοπάθεια θα αφοπλίσει το κίνημα", σύμφωνα με έναν εκ των ιδρυτών του αριστερού κόμματος Podemos, τον Χουάν Κάρλος Μονεδέρο που παραιτήθηκε πρόσφατα από την ηγεσία του

Ένας εκ των ιδρυτών του αριστερού κόμματος Podemos (Μπορούμε), ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, επέκρινε την Πέμπτη (14/05) τη μετριοπαθή στάση που πρόσφατα υιοθέτησε το ισπανικό κόμμα, μία επιλογή, που σύμφωνα με τον ίδιο, «αφοπλίζει» το κόμμα.

«Η οικοδόμηση ενός κόμματος, λόγω ελαττωμάτων στην αντιπροσώπευση, άνοιξε πολλές πληγές και προκάλεσε την αποχώρηση πολλών άξιων ανθρώπων από τους κύκλους» συζήτησης, επισήμανε ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο στην εφημερίδα El Pais απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των ποσοστών δημοτικότητας του Podemos που έχει καταγραφεί πρόσφατα στις δημοσκοπήσεις.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: η μετριοπάθειά μας. Η μετριοπάθεια θα αφοπλίσει το Podemos». Διότι «το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, είναι όταν ένας αρχηγός μιλάει, να γνωρίζουμε από πριν αυτό που θα πει» προσέθεσε ο ίδιος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος.

Το Podemos προήλθε από ένα μέρος του κινήματος των αγανακτισμένων που αναδύθηκε τον Μάιο του 2011 με στόχο να διαμαρτυρηθεί κατά των προγραμμάτων λιτότητας που είχε επιβάλλει η ισπανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.

Ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο είχε προκαλέσει σάλο όταν παραιτήθηκε στις αρχές Μαΐου από την ηγεσία του Podemos, κάτι που συνιστούσε μία πρώτη για το νεόκοπο κόμμα, λίγο πριν από την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών που θα διεξαχθούν την 24η Μαϊου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network