Χιλιάδες κατά του Πάπα

Χιλιάδες κατά του Πάπα

Χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης ώστε να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στη χώρα

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας (JMJ) και την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στην Ισπανία, που ξεκινά αύριο Πέμπτη.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περίπου 140 οργανώσεων της αριστεράς, ομοφυλοφίλων, προοδευτικών χριστιανών ή για την προάσπιση του λαϊκού κράτους.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας φώναζαν συνθήματα ή κρατούσαν πανό με φράσεις όπως "Ναι στο θεό, όχι στην Εκκλησία", ¨"Η νεολαία αυτή δεν είναι εκείνη του Πάπα", "Σταματήστε το σεξισμό και την ομοφοβία", "Όχι με τους φόρους μου" και "Απαιτούμε λαϊκό κράτος, η ελευθερία της συνείδησης είναι δικαίωμα".

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και μέλη του κινήματος των "αγανακτισμένων" που διαμαρτύρονταν μέχρι πρόσφατα στο κέντρο της Μαδρίτης για τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για το κόστος της ασφάλειας των JMJ, καθώς έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν τεθεί στη διάθεση των προσκυνητών σχολεία και δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οργανωτές των JMJ υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση, συνολικού κόστους 50,5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτοχρηματοδοτούμενη μέσω δωρεών από εταιρείες και των συνεισφορών που κάνουν οι ίδιοι οι προσκυνητές.

SHARE:

24Media Network