Ισραήλ: Αντιδράσεις για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Ισραήλ: Αντιδράσεις για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας
Διαδήλωση κατά του Πέρετς, όταν είχε μιλήσει θετικά για τη "θεραπεία μετατροπής" AP

Ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ, Ραφέλ Πέρετς, υπονόησε ότι η ομοφυλοφιλία είναι μη φυσιολογική, προκαλώντας την οργή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας - και όχι μόνο.

Αρκετά σχολεία στο Ισραήλ πραγματοποίησαν μη προγραμματισμένα μαθήματα ανεκτικότητας σήμερα, αφού ο υπουργός Παιδείας της χώρας, ένας υπερορθόδοξος ραβίνος, προκάλεσε την οργή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επειδή υπονόησε ότι η ομοφυλοφιλία είναι μη φυσιολογική.

Η αγανάκτηση για τις δηλώσεις του Ραφαέλ Πέρετς – ο οποίος πέρυσι μίλησε θετικά για τη «θεραπεία μετατροπής» για τους ομοφυλόφιλους – έφτασε ως το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, ένα μέλος του οποίου είναι ανοικτά ομοφυλόφιλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth ο Πέρετς ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ένα από τα παιδιά του «είχε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό» και απάντησε: «Δόξα τω Θεώ, τα παιδιά μου μεγάλωσαν με τον φυσιολογικό και υγιή τρόπο. Δεν ασχολούμαι με σκέψεις του είδους “τι θα είχε συμβεί αν”».

Αρκετά σχολεία στο Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν σήμερα τη νέα εβδομάδα με μαθήματα ανεκτικότητας, σε απάντηση στα σχόλια του υπουργού Παιδείας.

«Θα προωθήσω στο εκπαιδευτικό σύστημα ένα πρόγραμμα δημοκρατίας, ισότητας, αναγνώρισης του άλλου και αποδοχής του διαφορετικού. Εν συντομία, όλων όσων είναι αντίθετα στον ραβίνο Ράφι», δήλωσε ο Αμίρ Κοσάβι δήμαρχος της πόλης Χοντ Χασαρόν που βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο Πέρετς, επικεφαλής του υπερορθόδοξου κόμματος Εβραϊκή Εστία, ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας στη συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Ιούνιο.

Ο υπουργός Δικαισύνης Αμίρ Οχάνα, μέλος του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, ο οποίος έχει παιδιά με τον σύντροφό του, καταδίκασε τις δηλώσεις του Πέρετς ως «άθλιες», επισημαίνοντας ότι «δεν γίνονται για πρώτη φορά» και τονίζοντας ότι «δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της κυβέρνησης».

«Μεγάλωσα σε μια υγιή, καλή οικογένεια με αγάπη, όπως και τα παιδιά μου και τα παιδιά πολλών μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας», έγραψε στο Twitter ο Οχάνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα