Ισραήλ: Επίσκεψη ακροδεξιού υπουργού στο τέμενος Αλ Αξά - "Πρόκληση άνευ προηγουμένου"

Ισραήλ: Επίσκεψη ακροδεξιού υπουργού στο τέμενος Αλ Αξά - "Πρόκληση άνευ προηγουμένου"
ΑΡ

Ο ακροδεξιός υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ μπήκε στο τέμενος του Αλ Αξά με το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ να καταδικάζει την "πρόκληση άνευ προηγουμένου".

Ο νέος υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, μπήκε σήμερα το συγκρότημα όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ Αξά στην Ιερουσαλήμ —ιερό τόπο τόσο για τους εβραίους, όσο και για τους μουσουλμάνους—, που μετατρέπεται συχνά σε εστία εντάσεων.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ, μεταφόρτωσε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται ο κ. Μπεν-Γκβιρ καθώς επισκέπτεται τον χώρο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ADVERTISING

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λαπίντ, προειδοποιούσε πως εάν ο κ. Μπεν-Γκβιρ έκανε τέτοια επίσκεψη, θα πυροδοτούσε κλιμάκωση της βίας.

Στο συγκρότημα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα και τον ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού, επιτρέπεται μόνο η είσοδος μουσουλμάνων πιστών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα με ανακοίνωσή του την επίσκεψη του Μπεν-Γκβιρ, που χαρακτήρισε «πρόκληση άνευ προηγουμένου».

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Παλαιστίνη
SHARE:

24Media Network