Ισραήλ: Η Παπούα Νέα Γουινέα θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Η Παπούα Νέα Γουινέα θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ιερουσαλήμ Getty Images/iStockphoto

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η πρεσβεία της Παπούα Νέας Γουινέας στην Ιερουσαλήμ. Στην πόλη σήμερα πρεσβείες διατηρούν οι ΗΠΑ, το Κόσοβου, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα.

Η Παπούα Νέα Γουινέα θα εγκαινιάσει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που θα κάνει στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

«Ναι, αυτό είναι σωστό» απάντησε ο εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού Μαράπε ερωτηθείς αν θα ανοίξει η πρεσβεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την επόμενη εβδομάδα.

Τον Φεβρουάριο, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωνε πως η Παπούα Νέα Γουινέα θα ανοίξει για πρώτη φορά πρεσβεία στη χώρα εντός 2023.

Ισραηλινά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 14 και η εφημερίδα Times of Israel, ανέφεραν πως η πρεσβεία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 5η Σεπτεμβρίου.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι πρεσβείες των χωρών με διπλωματική παρουσία στο Ισραήλ βρίσκονται στο Τελ Αβίβ. Μόνο οι ΗΠΑ, το Κόσοβο, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα τις έχουν μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε και προσάρτησε την ανατολική Ιερουσαλήμ στον πόλεμο του 1967 και την έχει ανακηρύξει «αιώνα και αδιαίρετη» πρωτεύουσά του, κάτι που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα