Ισραήλ:Ο Νετανιάχου προειδοποιεί τη Χεζμπολά

Ισραήλ:Ο Νετανιάχου προειδοποιεί τη Χεζμπολά
Μπενιαμίν Νετανιάχου AP

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ανεβάζει και πάλι την ένταση στη Μέση Ανατολή κατηγορώντας τη Χεζμπολά για προσπάθεια εισβολής μελών του σε ισραηλινά εδάφη.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ τη Χεζμπολά και τον Λίβανο ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της χώρας του θα πυροδοτήσει σκληρά αντίποινα, μερικές ώρες αφότου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως απέτρεψαν απόπειρα παρείσφρησης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, παρότι η λιβανέζικη σιιτική παράταξη διέψευσε ότι ενεπλάκησαν μέλη της σε οποιοδήποτε τέτοιο συμβάν.

Η Χεζμπολά, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, «παίζει με τη φωτιά», επέμεινε ο Νετανιάχου, με τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του Μπένι Γκαντς πλάι του. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλων που πέρασαν τα σύνορα, γνωστά ως Μπλε Γραμμή, που χωρίζουν τον Λίβανο από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, τρεις ως πέντε άνδρες οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου εντοπίστηκαν «μερικά μέτρα» εντός του ισραηλινού εδάφους παρότι χρησιμοποιούσαν την πυκνή βλάστηση για να καλυφθούν. «Λίγη ώρα αφού πέρασαν την Μπλε Γραμμή, εμπλακήκαμε και μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επίθεση», πρόσθεσε.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έστειλαν ενισχύσεις στα βόρεια σύνορα της χώρας, καθώς η ένταση ανεβαίνει με τη Χεζμπολά, που κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό για το θάνατο μέλους της σε αεροπορική επιδρομή κοντά στη Δαμασκό την 20ή Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα