Ισραήλ: Προ των πυλών η χερσαία εισβολή στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ισραηλινά στρατεύματα
Ισραηλινά στρατεύματα AP

Άμεσα επίκειται η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού “Φύλακας των τειχών 2” σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ασφαλείας του Ισραήλ. Θέμα χρόνου η χερσαία εισβολή.

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος μετά τους διαρκείς βομβαρδισμούς στην περιοχή ετοιμάζεται για χερσαία εισβολή, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Itamar Ben-Gvir.

“Η επιχείρηση “Φύλακας των τειχών 2” είναι καθ’ οδόν, κάθε κάτοικος της Σντερότ θα μπορεί να φέρει όπλο, είπε χαρακτηριστικά ο Ben-Gvir.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι σχεδιάζει να κλιμακώσει την απάντησή του στην επίθεση της Χαμάς και να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του προς το Ισραήλ ενώ παράλληλα είπε ότι κατά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου συζήτησαν “για τον συντονισμό της υποστήριξης του Ισραήλ, την αποτροπή εχθρικών παραγόντων και την προστασία αθώων ανθρώπων”.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν περισσότερους από 200 στόχους σε συνοικία της πόλης της Γάζας, από την οποία η Χαμάς εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα