Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, κοντά στην επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

default image

Με επιτυχία φαίνεται ότι στέφθηκε η αποστολή του Τζον Κέρι στη Μέση Ανατολή. Ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Ανοίγει ο δρόμος για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

“Φτάσαμε σε συμφωνία, που δημιουργεί τη βάση για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους” σημείωσε ο κ. Κέρι από το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου περιοδεύει.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά” πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το CNN, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, επισκέφθηκε τη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα και πρότεινε έναν τρόπο, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες.

Ο Τζον Κέρι, κατέβαλε πολλές προσπάθειες ώστε να πείσει τους Παλαιστίνιους και φαίνεται πως τα κατάφερε. Την Παρασκευή, παρουσίασε το σχέδιό του στον διαπραγματευτή των Παλαιστινίων Σαεμπ Ερακάτ.

Στη συνέχεια πήγε στη Ραμάλα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο κ. Κέρι δήλωσε ότι “η συμφωνία είναι ακόμα υπό διαμόρφωση” και γι’ αυτό το λόγο δεν θα μιλήσει ακόμα για τις λεπτομέρειές της.

“Αν όλα πάνε καλά, εκπρόσωποι των δύο πλευρών θα έρθουν στην Ουάσινγκτον για τις πρώτες συνομιλίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα. Οποιαδήποτε διαρροή θα είναι αναληθής, καθώς οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα γεγονότα, δεν πρόκειται να μιλήσουν” σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα