Ιταλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις δυσπιστίας η κυβέρνηση Μελόνι

Διαβάζεται σε 2'
Τζόρτζια Μελόνι
Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Hussein Malla

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Μελόνι η διπλή πρόταση δυσπιστίας. Στο στόχαστρο ο Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Τουρισμού.

Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις δυσπιστίας, οι οποίες θα ψηφιστούν τις ημέρες Τετάρτη (03/04) και Πέμπτη (04/04), είναι η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία.

Στο στόχαστρο, ο Αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κυβέρνησης και Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, και η Υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Ιταλική αντιπολίτευση ζητά από τον Σαλβίνι να καταθέσει έμπρακτες αποδείξεις πως το κόμμα Λέγκα προέβη σε τη διάσπαση της συμφωνίας με το ρωσικό κόμμα Ενωμένη Ρωσία, κάτι το οποίο ο Σαλβίνι δεν έκανε (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον).

Όσον αφορά την Ιταλίδα υπουργό Τουρισμού, η οποία ήδη πρόσφατο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ανέδειξε πως η ίδια εμφανίζεται στο μητρώο υπόπτων της εισαγγελίας του Μιλάνου, και εις βάρος της εκκρεμεί έρευνα για πτώχευση και ψευδή λογιστικά στοιχεία εταιρείας της.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον κλείσει τα δύο χρόνια, και η οποιαδήποτε σκιά πάνω από τις ενδεχόμενες διασυνδέσεις μεταξύ της Λέγκα του Σαλβίνι και της Ρωσίας αποτελούν εύφορο έδαφος για την Ιταλική αντιπολίτευση, ειδικά εδώ και μήνες που η δημοτικότητα του ηγέτη της Λέγκα και το κόμματός του να έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτό, ενώ η Ιταλική Κυβέρνηση δεν παύει – από την αρχή του πολέμου – να δηλώνει την αμετάβλητη και συνεχή στήριξη της Ουκρανίας, με την Λέγκα να ξεχωρίζει με σχόλια και αναρτήσεις που συχνά διαφέρουν από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Παράλληλα, ένα οικονομικό σκάνδαλο από πλευράς της Σαντανκέ αποτελεί ευκαιρία για ένα επιπλέον χτύπημα της Ιταλικής Κεντροαριστεράς στην αξιοπιστία της Κυβέρνησης Μελόνι.

Έμπρακτα όμως, και όπως τονίζει ο Ιταλικός Τύπος, η Κυβέρνηση έχει αρκετά υψηλά νούμερα, οπότε από αυτή την άποψη δεν έχει να φοβηθεί πολλά. Όμως, αυτό που ενδέχεται να προκαλέσει κραδασμούς και πονοκεφάλους στην Κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενόψει των Ευρωεκλογών είναι περισσότερο οι ομιλίες των βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος.

Έτσι λοιπόν, το επόμενο διήμερο δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί από μερικά “φιλικά πυρά” προ της ψήφισης, τα οποία θα μπορούσαν να δείξουν την ευαλωτότητα του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα