Ιταλία: Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Σαλβίνι

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι AP

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούσαν την παραπομπή του σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παράνομης κράτησης μεταναστών.

Η ιταλική Γερουσία απέρριψε εισαγγελικό αίτημα για παραπομπή σε δίκη του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, και παράνομης κράτησης μεταναστών.

Η εισαγγελία του Παλέρμο είχε ξεκινήσει έρευνα για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση προσώπων κατά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αρνιόταν επί δέκα ημέρες τον περασμένο Αύγουστο να δώσει άδεια σε περίπου 170 μετανάστες να αποβιβασθούν στο ιταλικό έδαφος από σκάφος της ακτοφυλακής που τους είχε διασώσει.

Οι δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει από το κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του από δίωξη, αλλά σήμερα η Γερουσία απέρριψε το εν λόγω αίτημα, τονίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών ενήργησε υπέρ του εθνικού συμφέροντος.

«Ελπίζω κανείς σε αυτή εδώ την αίθουσα…να μην έχει δυσκολία να αντιλαμβάνεται την έννοια της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο Σαλβίνι στους βουλευτές, πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του. «Για αυτό το λόγο οι Ιταλοί πληρώνουν τον μισθό μου: για να υπερασπίζομαι τα σύνορά μας και να διατηρώ την ασφάλεια της χώρας μας», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Κατασχέθηκε πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης που είχε διασώσει μετανάστες

Ο Σαλβίνι ανακοίνωσε το γκρέμισμα παραγκούπολης μεταναστών στην Καλαβρία

Παπαδημούλης: "Να δούμε τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τους εγχώριους Όρμπαν"

SHARE: