Ιταλία: Μπερλουσκόνι, Μελόνι και Σαλβίνι ετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση

Ιταλία: Μπερλουσκόνι, Μελόνι και Σαλβίνι ετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση
Ματέο Σαλβίνι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζόρτζια Μελόνι AP Photo/Alessandra Tarantino

Συνάντηση για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης είχαν οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τζόρτζια Μελόνι και Ματέο Σαλβίνι. "Στόχος μας, να προσφέρουμε και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία".

Οι επικεφαλής της ιταλικής συντηρητικής παράταξης, Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκαν, αργά το απόγευμα, στην βίλα του «Καβαλιέρε», έξω από το Μιλάνο. Κύριο θέμα συζήτησης, οι ζυμώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις, ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι υπεύθυνοι της Λέγκα, των Αδελφών της Ιταλίας και της Φόρτσα Ιτάλια επιθυμούν, όπως διαρρέει, μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ΄όλα, την συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Η Λέγκα, ειδικότερα, υπογράμμισε σε ανακοινωθέν της ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων. Η δε Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να προσφέρει και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία» και ότι «σύντομα η χώρα πρόκειται, επιτέλους, να γυρίσει σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, Φάμπιο Ραμπέλι, τέλος, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να αντιπροσωπευθεί, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ης Οκτωβρίου, από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι. Όσο για την νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι πιθανό να δημιουργηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα