Ιταλία: Εκατοντάδες τραυματίες από τον "πόλεμο" με τα βεγγαλικά

Ιταλία: Εκατοντάδες τραυματίες από τον "πόλεμο" με τα βεγγαλικά

Τους 350 έφτασαν οι τραυματίες από τα βεγγαλικά στην Ιταλία, στον εορτασμό του ερχομού του νέου έτους. Τουλάχιστον δεν υπήρχαν απώλειες σε ζωές

Τους τριακόσιους πενήντα τραυματίες, εκ των οποίων οι σαράντα τρεις είναι παιδιά, αγγίζει ο απολογισμός της αλόγιστης χρήσης παράνομων και επικίνδυνων βεγγαλικών για τον εορτασμό στην πρωτοχρονιάς στην Ιταλία.

Στο Μιλάνο ένα παιδί επτά ετών υπέστη τον ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού όταν παράνομο βαρελότο εξερράγη δίπλα του, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου ζει με την οικογένειά του.

Στην Ιταλική πρωτεύουσα, οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών έλαβαν 2.161 κλήσεις σε διάστημα έξι ωρών, από τις οκτώ χθες το βράδυ μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Πάνω από εκατό ήταν οι κλήσεις στις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών της Νάπολης.

Στο Μιλάνο, στο Παλέρμο της Σικελίας και στην Νάπολη ανήλικα τραυματίσθηκαν από σφαίρες καραμπίνας και περιστρόφων που ανήκαν σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία αποφάσισαν να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους πυροβολώντας, παρά τα πολλά προειδοποιητικά μηνύματα των ιταλικών αρχών.

Είναι η πρώτη φορά από το 2010, πάντως, που δεν θρηνούνται νεκροί από την ακραία αυτή μορφή εορτασμών με βεγγαλικά και όπλα.

Σύμφωνα με τα πρώτα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του 2014, το μόνο παρηγορητικό αυτό στοιχείο, οφείλεται και στις συνέπειες της κρίσης διότι σε πολλές οικογένειες, η περιορισμένη οικονομική ευχέρεια, ώθησε τους Ιταλούς να ξοδέψουν όλα τα χρήματα που είχαν στην διάθεσή τους για την αγορά παραδοσιακών εδεσμάτων, αφήνοντας κατά μέρος τα βαρελότα που διατίθενται στην "μαύρη αγορά".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network