Ιταλία: Η Μελόνι θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ για συναντήσεις με Νετανιάχου και Χέρτζογκ

Διαβάζεται σε 1'
Ιταλία: Η Μελόνι θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ για συναντήσεις με Νετανιάχου και Χέρτζογκ
AP

Η Τζόρτζια Μελόνι θα προσθέσει το όνομά της στον κατάλογο των ηγετών που επισκέπτεται το Τελ Αβίβ εν μέσω της μεγάλης κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συμμετείχε το Σάββατο στη διάσκεψη για την ειρήνη η οποία οργανώθηκε στο Κάιρο.

Σε δηλώσεις της στους Ιταλούς δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι «έπειτα από επιθέσεις σαν και αυτή της Χαμάς, μια χώρα έχει απόλυτο δικαίωμα να διακηρύττει το δικαίωμά της να υφίσταται, να διαθέτει ασφάλεια για τους πολίτες της, όπως και να προστατέψει το δικαίωμά της στην άμυνα». «Η αντίδραση ενός κράτους, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να εμπνέεται από αίσθημα εκδίκησης», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται συνεχής προσπάθεια υπέρ του διαλόγου των δυτικών και των αραβικών χωρών» και «το ότι άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, αποτελεί ουσιαστικό αποτέλεσμα, στη λογική της προόδου, βήμα βήμα». Ζήτησε και πάλι, επίσης, την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και Ιταλοϊσραηλινοί πολίτες.

Στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης που οργανώθηκε στο Κάιρο, η Τζόρτζια Μελόνι είχε διμερή συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ενώ το βράδυ αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα