Ιταλία: Λαμπαδηφορία μνήμης για τα θύματα του φονικού σεισμού στη Λ’ Άκουϊλα

Ιταλία: Λαμπαδηφορία μνήμης για τα θύματα του φονικού σεισμού στη Λ’ Άκουϊλα

Στην πορεία πήραν μέρος κάτοικοι του Αματρίτσε και άλλων περιοχών της κεντρικής Ιταλίας, οι οποίες επλήγησαν από τον Εγκέλαδο το καλοκαίρι του 2016 - Το παρών έδωσε η μητέρα του Βασίλη Κουφολιά

Συγγενείς των θυμάτων και χιλιάδες κάτοικοι της Λ' Άκουϊλα πήραν μέρος το βράδυ της Τετάρτης στην πορεία μνήμης για τους 309 νεκρούς από τον φονικό σεισμό του 2009.

Όπως κάθε χρόνο, αναγνώσθηκαν τα ονόματα όλων των θυμάτων, των Ιταλών και των ξένων πολιτών που έχασαν την ζωή τους κάτω από τα ερείπια. Ανάμεσα στους συγγενείς, απαρηγόρητη, με μια ελληνική σημαία στο χέρι, και η μητέρα του Βασίλη Κουφολιά, του φοιτητή που καταπλακώθηκε από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, κοντά στο δημοτικό πάρκο της πόλης.

Στη φετινή πορεία πήραν μέρος και κάτοικοι του Αματρίτσε και άλλων περιοχών της κεντρικής Ιταλίας, οι οποίες επλήγησαν από τον Εγκέλαδο το περασμένο Καλοκαίρι.

ADVERTISING

«Η οικονομία της Λ' Άκουϊλα αρχίζει και πάλι να κινείται, η πόλη μας ανοικοδομείται με ασφαλή τρόπο. Θα αφήσω την θέση μου στον διάδοχό μου ζητώντας του να δείξει το ίδιο πάθος που με βοήθησε να μην παραιτηθώ ποτέ της όλης αυτής προσπάθειας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μάσιμο Τσιαλέντε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην Λ' Άκουϊλα υπάρχουν ακόμη 665 ανοικτά εργοτάξια, αλλά σε 7.082, τα έργα ανοικοδόμησης έχουν ολοκληρωθεί. Σε 1.858 ανέρχονται οι εγκρίσεις που πρέπει ακόμη να δοθούν για να μπορέσουν να στηθούν νέα εργοτάξια.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ιστορικό κέντρο και στα δημόσια κτίρια: Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το δημοτικό θέατρο και την μεγαλύτερη εκκλησία της Λ' Άκουϊλα, η ανοικοδόμηση έχει καθυστερήσει με αδικαιολόγητο τρόπο και τα παιδιά παρακολουθούν ακόμη τα μαθήματα του σχολικού τους έτους μέσα σε κοντέινερ.

(Φωτογραφία: AP Photo / Angelo Carconi, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία - Έγινε αισθητός στη Ρώμη

Νέος σεισμός στην κεντρική Ιταλία

Ιταλία: Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ

SHARE:

24Media Network