Ιταλία: Λύση στην κυβερνητική κρίση μέχρι την Κυριακή;

Ιταλία: Λύση στην κυβερνητική κρίση μέχρι την Κυριακή;

Με τους επικρατέστερους υποψηφίους για την διαδοχή του στο αξίωμα του πρωθυπουργού συναντήθηκε ο Ματέο Ρέντσι, σε μια προσπάθεια εύρεσης λύσης για την κυβερνητική κρίση

Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συνάντησε σήμερα μερικούς από τους στενότερους συνεργάτες του στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι. Το πρωί συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι και πριν από λίγο με τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, πρόκειται για δυο από τα πρόσωπα που είναι πιο πιθανό να ηγηθούν της νέας κυβέρνησης, εκτός και αν πρωθυπουργός παραμείνει μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές ο ίδιος ο Ματτέο Ρέντσι.

Οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας στο μέγαρο Κυρηνάλιο, το προεδικό μέγαρο, θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα αναμένεται να αποφασίσει σε ποιον θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης -ή αν θα ζητήσει από τον Ρέντσι να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη την στήριξη του κοινοβουλίου- την Κυριακή ή την ερχόμενη Δευτέρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα Ιταλία, Ιταλία
SHARE: