Ιταλία: Νίκη Ρέντσι στην τηλεμαχία για την αρχηγία της κεντροαριστεράς

epa03489640 Democratic Party (PD) leader Pier Luigi Bersani (L) and Mayor of Florence, Matteo Renzi, attend a TV show entitled 'Bersani-Renzi, final confrontation' in Rome, Italy, 28 November 2012. Pier Luigi Bersani is set to take on Mayor of Florence Matteo Renzi in a runoff in the primary to select the centre-left's premier candidate next weekend after none of the contenders won more than 50 percent in Sunday's first round.  EPA/CLAUDIO ONORATI
epa03489640 Democratic Party (PD) leader Pier Luigi Bersani (L) and Mayor of Florence, Matteo Renzi, attend a TV show entitled 'Bersani-Renzi, final confrontation' in Rome, Italy, 28 November 2012. Pier Luigi Bersani is set to take on Mayor of Florence Matteo Renzi in a runoff in the primary to select the centre-left's premier candidate next weekend after none of the contenders won more than 50 percent in Sunday's first round. EPA/CLAUDIO ONORATI EPA

Μπερσάνι και Ρέντσι, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στην τελική τηλεμαχία, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την επιλογή του υποψηφίου που θα ηγηθεί της κεντροαριστεράς.

 στις εκλογές του επόμενου έτους, προσδοκώντας να διαδεχτεί τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι στην πρωθυπουργία.

Σε μια ήρεμη συζήτηση με λίγες στιγμές έντασης, οι δυο υποψήφιοι επιβεβαίωσαν τα πολιτικά τους σχέδια, να συνεχίσουν τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ατζέντα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μόντι, διασφαλίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των εργαζομένων.

"Όσον αφορά τον Μόντι, νομίζω ότι όλοι αισθανόμαστε ότι πρέπει να οδηγηθούμε λίγο μακρύτερα από αυτή την εμπειρία, χωρίς να απαρνηθούμε τη δημοσιονομική πειθαρχία ή την αξιοπιστία ... αλλά επίσης αγωνιζόμενοι για λίγο περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη δουλειά", δήλωσε ο Μπερσάνι.

Ο Ρέντσι υπερασπίστηκε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης Μόντι, λέγοντας ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις νεότερες γενιές της Ιταλίας.

Ο Μπερσάνι είπε ότι υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί η σχετική μεταρρύθμιση και να εξασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων πολιτών.

Ο 61χρονος Μπερσάνι ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του μεγαλύτερου κέντρο-αριστερού σχηματισμού της Ιταλίας, θα αντιμετωπίσει τον 37χρονο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ρέντσι, σε επαναληπτικές εκλογές στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς ο πρώτος γύρος στην πρωτοβάθμια κεντροαριστερή εκλογή, έληξε χωρίς κάποιους από τους δύο να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την τηλεμαχία, από το ινστιτούτο Quorum για λογαριασμό της La Stampa, ο Ματέο Ρέντσι εμφανίστηκε να έπεισε το 49% των ερωτηθέντων, έναντι του 38% που τάχθηκε υπέρ του Μπερζάνι. Περίπου το 15% από το δείγμα των 1900 ερωτηθέντων, δήλωσε ότι η συζήτηση μπορεί να τον οδηγήσει να αλλάξει άποψη για το ποιον θα ψηφίσει.

SHARE:

24Media Network