Ιταλία: Οι εφημερίδες La Repubblica και Il Sole 24 Οre για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις

Ιταλία: Οι εφημερίδες La Repubblica και Il Sole 24 Οre για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις

Οι ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και Il Sole 24 Ore με άρθρα τους κάνουν, εκτενή, αναφορά στην ελληνική πολιτική κατάσταση.

"Ελλάδα, ο Σαμαράς προσφέρει συμβιβασμό: ψηφίστε τον Δήμα, εκλογές στο τέλος του 2015" τιτλοφορεί το άρθρο της η La Repubblica και ο απεσταλμένος της εφημερίδας Έττορε Λιβίνι σημειώνει ότι "αύριο, το ελληνικό κοινοβούλιο -το οποίο έχει κλονισθεί από κατηγορίες νοθείας και αγοραπωλησίας ψήφων των τελευταίων ημερών- θα συνεδριάσει για τη δεύτερη ψηφοφορία στα πλαίσια της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου".

Την ίδια στιγμή, η La Repubblica γράφει, "Ο Σαμαράς ελπίζει να μπορέσει τετραγωνίσει τον κύκλο στις 29 του μηνός, όταν θα αρκούν 180 ψήφοι. Και το άνοιγμα των τελευταίων ωρών αποτελεί μήνυμα προς τους είκοσι τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές και προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν και θα μπορούσαν, με τον τρόπο αυτό, να επιμηκύνουν κατά λίγους μήνες, τον κοινοβουλευτικό τους βίο, ίσως και με κάποιες θέσεις κύρους".

"Ο Σαμαράς παίζει το χαρτί των πρόωρων εκλογών, μετά τις κατηγορίες διαφθοράς από μέρους βουλευτή", τιτλοφορεί το άρθρο της η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Οre, της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά σε «κίνηση απελπισίας του Έλληνα πρωθυπουργού», ενώ θεωρεί ότι "νέες εκλογές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα μπορούσαν να προκαλέσουν μετάδοση της κρίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

Η Il Sole, τέλος, προσθέτει ότι "ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ελπίζει να υπάρξει αρωγή και από το μικρό κόμμα της ΔΗΜΑΡ", ενώ σημειώνει ότι "οι νέες αυτές κινήσεις και οι πολιτικές παραχωρήσεις γίνονται με υπερβολική καθυστέρηση".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network