Ιταλία: Περισσότεροι από 100 δημοτικοί υπάλληλοι δεν πατούσαν στη δουλειά τους

Ιταλία: Περισσότεροι από 100 δημοτικοί υπάλληλοι δεν πατούσαν στη δουλειά τους

Δημοτικοί υπάλληλοι σε δήμους κοντά στη Νάπολη ήταν αδικαιολογήτως απόντες από τις θέσεις τους. Περνούσαν το ωράριο εργασίας σε καφέ-μπαρ, έπαιζαν ξυστό ή έβγαζαν βόλτα το σκύλο τους

Η πληγή των «κοπανατζήδων υπαλλήλων» συνεχίζει να παραμένει ανοικτή σε πολλές περιοχές της Ιταλίας: δυο εισαγγελικές έρευνες, στους δήμους του Τζουλιάνο και της Νόλα, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, απέδειξαν χάρη σε κρυφές κάμερες και παρακολουθήσεις, ότι πάνω από εκατό υπάλληλοι φρόντιζαν προσωπικές τους υποθέσεις εν ώρα εργασίας.

Πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι, αντί να βρίσκονται στα γραφεία τους, έπαιζαν... ξυστό, έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδιά τους, ή πήγαιναν να ψωνίσουν, κυρίως τρόφιμα. Άλλοι συνάδελφοί τους, προφανώς συνένοχοι, «χτυπούσαν», κάθε φορά, μέχρι και πέντε κάρτες αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων. Στην έρευνα συμμετείχαν καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες και παρακολούθηση των ασυνείδητων υπαλλήλων από το σπίτι τους μέχρι την δουλειά, και στην συνέχεια στις διάφορες «ιδιωτικές τους δραστηριότητες».

Θεωρητικά, θα μπορούσε να ζητηθεί στους «κοπανατζήδες εργαζόμενους» να αποζημιώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ή να αποφασισθεί η απόλυσή τους. Πρόσφατες περιπτώσεις, όμως, έχουν αποδείξει ότι για την απόφαση απόλυσης ενός υπαλλήλου που αποδεικνύεται ασυνείδητος ή προκαλεί ζημία στην υπηρεσία του, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Στο σκάνδαλο φέρεται να ενέχεται περίπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων στους δυο δήμους αυτούς της Κάτω Ιταλίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network