Ιταλία: Πριν πεθάνει από καρκίνο άφησε δώρα στην κόρη της για τα επόμενα 17 χρόνια

Ιταλία: Πριν πεθάνει από καρκίνο άφησε δώρα στην κόρη της για τα επόμενα 17 χρόνια
INSTAGRAM

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η ιστορία μιας 40χρονης γυναίκας η οποία, λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, φρόντισε να αφήσει δώρα στην ενός έτους κορούλα της για τα επόμενα 17 χρόνια της ζωής της, για κάθε χρόνο δηλαδή μέχρι την ενηλικίωσή της.

Η Ελίζα Τζιρότο έμαθε ότι πάσχει από επιθετικής μορφής καρκίνο του μαστού την ημέρα που γέννησε την κόρη της Άννα, στις 21 Αυγούστου του 2016. Αρχικά οι γιατροί της έδωσαν μόνο δύο μήνες ζωής. Η ίδια αποφάσισε να αντέξει περισσότερο και να αξιοποιήσει το χρόνο που της απέμενε με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει ένα δεσμό με την κόρη της που θα αντέξει για πάντα μέσα στο χρόνο.

«Νόμιζα ότι θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε κι έτσι», είπε στον σύντροφό της Αλέσιο, με τον οποίο παντρεύτηκαν σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση της μικρής.

Από εκεί και πέρα αποφάσισε να αφιερωθεί στην κορούλα της προκειμένου να διαμορφώσει μαζί της το ένα δέσιμο μητέρας - κόρης που θα την συντροφεύει για πάντα, ακόμη και αφού η ίδια θα έφευγε από τη ζωή.

Έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει τα προγνωστικά των γιατρών και να γιορτάσει τα πρώτα Χριστούγεννα και τα πρώτα γενέθλια της κόρης της, αποφάσισε να "συντροφεύσει" την μικρή Άννα σε όλες τις επόμενες γιορτές μέχρι την ενηλικίωσή της.

Έτσι, της αγόρασε δώρα γενεθλίων και Χριστουγέννων για τα επόμενα 17 χρόνια, μέχρι δηλαδή η μικρή να γίνει 18. Και παρά την κατάστασή της, τα διάλεξε ένα-ένα, ακόμη και αν λόγω της κατάστασής της έπρεπε αρκετά να τα αγοράσει διαδικτυακά.

Κούκλες, μαριονέτες και  βιβλία για τα παιδικά της χρόνια, το πρώτο της κόσμημα για τα 13α γενέθλιά της, αλλά και ένα ημερολόγιο για τα 14 της χρόνια.

Πιο συμβολικό δώρο όλων, μια υδρόγειος σφαίρα, στην οποία καρφίτσωσε επάνω σημαίες με ταξίδια - προτάσεις για όλα τα μέρη που θα ήθελε να επισκεφθούν μαζί αλλά δεν πρόλαβαν...

Τi amerò per sempre (θα σε αγαπώ για πάντα) come farò senza di te (τι θα κάνω χωρίς εσένα), il mio capolavoro (το αριστούργημά μου) έγραψε η Ελίζα, λίγο πριν πεθάνει, δίπλα στην φωτογραφία που ανέβασε με την κόρη της, στο Instagram.

Μαζί με τα δώρα άφησε δυο τετράδια με τρυφερές σκέψεις και ηχογραφημένα CD για να μην ξεχάσει η μικρή τη φωνή της και η σχέση τους να παραμείνει "ζωντανή".

Φρόντισε όμως να κρύψει και δεκάδες σημειώματα μέσα στο σπίτι με παραλήπτη τον αγαπημένο σύζυγό της. Σε ένα από αυτά του ζητά να έχει πάντα μαζί την μικρή Άννα και να γίνει το καλύτερο παράδειγμα για αυτή, καθώς είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο.

SHARE:

24Media Network