Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ

O ιταλός Υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάννι Τρία
O ιταλός Υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάννι Τρία AP

Οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος μπορούν να τηρηθούν, δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη ως ΥΠΟΙΚ, ο Τζιοβάνι Τρία

Η μείωση των επιπέδων δανεισμού αλλά και η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και δομικών αλλαγών και όχι μέσω δαπανών, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της νέας ιταλικής κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης να εγκαταλείψει η Ιταλία την ευρωζώνη.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζιοβάνι Τρία δήλωσε στην εφημερίδα “Corriere della Sera” ότι ο ίδιος, έχει στόχο να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019, συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.

ADVERTISING

“Ο στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών,” δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο. “Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους/ΑΕΠ),” τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Η βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Κόντε

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να είναι «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης»

Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση "ξηλώνει" τη μεταρρύθμιση Ρέντσι για τα εργασιακά

SHARE:

24Media Network