Ήθελε να δημοπρατήσει το όπλο με το οποίο σκότωσε μαύρο έφηβο

Ήθελε να δημοπρατήσει το όπλο με το οποίο σκότωσε μαύρο έφηβο

"Κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας", χαρακτήριζε ο φύλακας, το όπλο με το οποίο το 2012 σκότωσε έναν νεαρό στη Φλόριντα. Εναντίον της ρητορικής κατά των όπλων, μέρος των εσόδων

Σε δημοπρασία ήταν έτοιμος να βγάλει ένας Αμερικανός φύλακας το όπλο, με το οποίο σκότωσε προ ετών έναν μαύρο έφηβο στη Φλόριντα, σε ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει ξεσηκωμό στις ΗΠΑ, με δυναμικές διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών. Λίγες ώρες αργότερα όμως, το μετάνιωσε και το απέσυρε από τη διαδικασία.

Όπως είχε γίνει γνωστό, μέρος των εσόδων θα δινόταν για τη "μάχη" κατά των ελέγχων των όπλων, που υποστηρίζει η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον.

Ο νεαρός Τρέιβον Μάρτιν έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2012, πέφτοντας νεκρός από το 9 χιλιοστών Kel Tec του Τζορτζ Ζίμερμαν, εθελοντή φύλακα σε μια συνοικία. Ο άτυχος νέος ήταν άοπλος ενώ ο Ζίμερμαν υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Η οικογένεια του νεαρού είπε ότι το θύμα απλά περνούσε από το σημείο, πηγαίνοντας από το σπίτι του σε ένα ψιλικατζίδικο.

Ο Ζίμερμαν ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και αθωώθηκε, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου "Θα μπορούσε να ήμουν εγώ, πριν από 35 χρόνια", καλώντας τους πολίτες της χώρας να καταλάβουν τα συναισθήματα των Αφροαμερικανών για την υπόθεση.

Το όπλο, το οποίο θα είχε τιμή εκκίνησης τα 5.000 δολάρια, επιστράφηκε πρόσφατα στον κάτοχό του από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο οποίος στην ιστοσελίδα που θα έκανε την δημοπράτηση, το περιέγραφε ως "ένα κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας".

"Εναντίον της ρητορικής κατά των όπλων"

Ο Ζίμερμαν αποκάλυψε ότι σχεδίαζε να δώσει ένα μέρος των εσόδων για την καταπολέμηση του κινήματος Black Lives Matter, που δημιουργήθηκε από μαύρους μετά το περιστατικό και για την καταπολέμηση της "βίας κατά των αστυνομικών", όπως επίσης και εναντίον της "ρητορικής κατά των όπλων", που πρεσβεύει η Χίλαρι Κλίντον.

"Με τιμή ανακοινώνω την πώληση ενός εμβληματικού αμερικανικού όπλου, που χρησιμοποιήθηκε για να υπερασπιστώ τη ζωή μου και να τερματίσω την βάναυση επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν", επεσήμανε ο Ζίμερμαν.

Σε δήλωσή του, ο πατέρας του άτυχου εφήβου, σημείωσε ότι το ίδρυμα Τρέιβον Μάρτιν "δεν έχει κανένα σχόλιο για τις ενέργειες του ατόμου που δολοφόνησε τον Τρέιβον".

Πηγή: Reuters

SHARE:

24Media Network