Jake Daniels: Ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Βρετανίας που δήλωσε οτι είναι gay

Jake Daniels: Ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Βρετανίας που δήλωσε οτι είναι gay
Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής της Μπλακπουλ Jake Daniels Instagram/officialjakedaniels

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής της Μπλακπουλ, Jake Daniels αποφάσισε να σταματήσει πια να κρύβεται και μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του ευελπιστώντας να σπάσει τα στερεότυπα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Με την ελπίδα να αποτελέσει έμπνευση και για άλλους και με δύναμη ψυχής, ο 17χρονος Jake Daniels, ο μέσος της Μπλάκπουλ αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του και έγινε ο πρώτος ανοιχτά gay επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Βρετανίας και ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης στο βρετανικό ανδρικό ποδόσφαιρο μετά τον Τζάστιν Φασάνου.

Σε συνέντευξή του στο Sky Sports News, είπε ότι ένιωθε έτοιμος να “είναι ο εαυτός μου” μετά από “τόσο καιρό που έλεγε ψέματα” για το ποιος είναι, με τον ίδιο να εκμυστηρεύεται ότι αρχικά ένιωθε την ανάγκη να κρύψει τη σεξουαλικότητά του για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να περιμένει μέχρι να αποσυρθεί για να “βγει από τη ντουλάπα”.

“Αλλά ήξερα ότι ήταν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να λέω απλά ψέματα και να μην μπορώ να έχω αυτό που θέλω”, ανέφερε. Και πρόσθεσε:

“Για πολύ καιρό πίστευα ότι θα έπρεπε να κρύψω την αλήθεια μου γιατί ήθελα να γίνω, και τώρα είμαι πια, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ρώτησα τον εαυτό μου αν έπρεπε να περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να πω ανοιχτά ότι είμαι gay. Κανένας άλλος παίκτης στο επαγγελματικό παιχνίδι δεν το έχει πει ανοιχτά.

Ωστόσο, ήξερα ότι αυτό θα οδηγούσε σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα γεμάτο ψέματα και να μην μπορώ να είμαι ο εαυτός μου ή να κάνω τη ζωή που θέλω. Από τότε που το είπα στην οικογένειά μου, στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες μου, αυτή η περίοδος υπερβολικής σκέψης για τα πάντα και το άγχος που μου δημιουργούσε έχει περάσει. Επηρέαζε την ψυχική μου υγεία. Τώρα είμαι σίγουρος και χαρούμενος που τελικά είμαι ο εαυτός μου”.

Ο Daniels ανέφερε ότι ήξερε ότι ήταν ομοφυλόφιλος σε ηλικία πέντε ή έξι ετών και ότι αρχικά πίστευε ότι το ποδόσφαιρο και το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν συνδυάζονται.

“Λοιπόν, σε όλη μου τη ζωή έλεγα: είναι μια χαρά, θα αποκτήσεις κοπέλα όταν μεγαλώσεις και θα αλλάξεις και θα είναι καλά. Όσο μεγαλώνεις όμως ξέρεις ότι απλά δεν μπορείς και είναι κάτι που δεν θα μπορείς να κάνεις. Είχα γυναίκες συντρόφους στο παρελθόν για να προσπαθήσω να κάνω τους φίλους μου να πιστέψουν ότι είμαι straight. Ήταν ένας πραγματικός αγώνας”.

Έλαβα φοβερή υποστήριξη από τους συμπαίκτες μου“, αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Sky Sports News ο νεαρός ποδοσφαιριστής τονίζοντας ότι όταν όταν το είπε για πρώτη φορά στους συμπαίκτες του, ήταν “κατά κάποιο τρόπο σοκαρισμένοι” και μετά ρώτησαν γιατί δεν τους το είπε νωρίτερα.

“Ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους που το έμαθε και απλώς έκανε πολλές ερωτήσεις γι’ αυτό, λέγοντάς μου ότι είναι περήφανος για μένα. Όλοι με υποστήριξαν και ήταν τόσο περήφανοι για μένα και αυτό δείχνει τι δεσμό έχουμε ως ομάδα και όλοι είναι σαν οικογένεια μεταξύ μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο Jake Daniels είναι ο πρώτος Βρετανός ανοιχτά ομοφυλόφιλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μετά τον Τζάστιν Φασάνου το 1990.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα