Joseph McCann: Ένοχος ο κατά συρροή βιαστής – 11 θύματα σε δύο εβδομάδες

Joseph McCann: Ένοχος ο κατά συρροή βιαστής – 11 θύματα σε δύο εβδομάδες
Joseph McCann Youtube @The Telegraph

"Ο πιο επικίνδυνος βιαστής όλων των εποχών" στη Βρετανία, κατάφερε, αλλάζοντας την εμφάνισή του, να διαφεύγει της σύλληψης. Ώσπου, εντοπίστηκε κρυμμένος σε δέντρο και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Joseph McCann επέλεγε τα θύματά του τυχαία. Συνήθιζε να τα απάγει την ώρα που περπατούσαν στο δρόμο υπό την απειλή μαχαιριού και ύστερα κατ’ επανάληψη να τα βιάζει. Από ένα 11χρονο αγόρι έως μια γυναίκα 71 ετών, ο McCann κρίθηκε ένοχος για 11 βιασμούς.

Ο δράστης ξεκίνησε από κλοπές, όμως τα περιστατικά βιασμών του σοκάρουν. Μια από τις “χαρακτηριστικές” περιπτώσεις αφορούσε μια μητέρα. Ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι, την βίασε και στη συνέχεια την έδεσε σε ένα κρεβάτι καθώς κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο και την κόρη της.

Ο McCann κρίθηκε ένοχος για αδικήματα όπως βιασμοί και απαγωγές.

Το ξέσπασμα των 11 σεξουαλικών επιθέσεων ξεκίνησε λίγο πριν μετακομίσει στο Λονδίνο, τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες, τον Μάιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Telegraph, ο δράστης έκανε το λάθος να αποκαλύψει στο πρώτο του θύμο το επίθετό του με αποτέλεσμα όλη η αστυνομία να τον καταζητεί. Αλλάζοντας συνεχώς την εμφάνισή του κατάφερνε και τους ξέφευγε. Όμως το “κρυφτό” δεν κράτησε για πολύ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους με σκοπό να συλλάβουν τον “πιο επικίνδυνο βιαστή όλων των εποχών”. Τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν κρυμμένο σε ένα δέντρο.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν 37 κατηγορίες. Ο McCan κρίθηκε ένοχος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει ισόβια ποινή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα