Κάλεσμα Καντάφι σε μάχη

Κάλεσμα Καντάφι σε μάχη

Να ετοιμαστούν για μάχη καλεί τους υποστηρικτές του με παρέμβαση που έκανε στην κρατική τηλεόραση της χώρας ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι (Vid)

Έκκληση στους υποστηρικτές του να ετοιμαστούν για τη "μάχη για την απελευθέρωση" των πόλεων που ελέγχουν οι εξεγερμένοι απηύθυνε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι σε ηχητικό μήνυμά του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Ο λαός της Λιβύης θα παραμείνει, η επανάσταση (του 1969) θα παραμείνει. Προχωρήστε, πάρτε τα όπλα σας, πηγαίνετε να πολεμήσετε για να απελευθερώσετε τη Λιβύη, εκατοστό-εκατοστό, από τους προδότες κι από το NATO.

Ετοιμαστείτε για την μάχη, το αίμα των μαρτύρων είναι καύσιμο για το πεδίο της μάχης", σημείωσε.

Η παρέμβαση του Καντάφι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ήταν ζωντανή, αν και λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως αναφέρθηκε, το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματος δεν ήταν δυνατό να ακουστεί.

Ήταν η πρώτη παρέμβαση μετά την αντεπίθεση των αντικαθεστωτικών οι οποίοι την Κυριακή ανέφεραν ότι κατέλαβαν την Μπρέγκα και τη Ζαουίγια, αποκόπτοντας με την κατάληψη της τελευταίας μια σημαντική οδό ανεφοδιασμού της Τρίπολης.

Η λιβυκή κυβέρνηση διέψευσε τις αναφορές για τη Ζαουίγια.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να διαδίδονται φήμες σε κοινωνικά δίκτυα και ορισμένα ΜΜΕ ότι ο Καντάφι σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό.

"Οι πληροφορίες αυτές είναι απόλυτα λαθεμένες κι αποτελούν μέρος ενός πολέμου των μέσων ενημέρωσης εναντίον μας", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ.

Παράλληλα, σύμφωνα με μία πληροφορία που ήρθε στο φως την Κυριακή, εκπρόσωποι του Καντάφι φέρονται να είναι σε κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεις με απεσταλμένους των εξεγερμένων στο νησί Ντζέρμπα της νότιας Τυνησίας.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές ούτε από την Τρίπολη ούτε από τη Βεγγάζη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Big Demonstration and Gaddafi Speech

SHARE:

24Media Network