Καλλιστεία στο Περού: Οι διαστάσεις των υποψηφίων έγιναν… στατιστικά για τη βία κατά των γυναικών

Καλλιστεία στο Περού: Οι διαστάσεις των υποψηφίων έγιναν… στατιστικά για τη βία κατά των γυναικών
youtube

Τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό στο θέμα της βίας με θύματα γυναίκες σκέφτηκαν οι υποψήφιες Μις Περού 2018

Ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη της ομορφότερης Περουβιανής, έσπασε ένα από τα πιο μπανάλ και παρωχημένα στερεότυπα για τα Καλλιστεία: Ναι, μία υποψήφια, εκτός από καλλονή με ιδανικές αναλογίες μπορεί ταυτόχρονα να είναι έξυπνη, με άποψη και να διεκδικεί τα δικαιώματά της.

Οι υποψήφιες για τον τίτλο της Μις Περού, στο διαγωνισμό που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, ήταν απόλυτα εναρμονισμένες με το κλίμα των ημερών, εν μέσω του “τσουνάμι” αποκαλύψεων για επιθέσεις και κακοποίηση γυναικών σε “λαμπερούς” χώρους, όπως ο κινηματογράφος, η μόδα και η μουσική βιομηχανία.

Έτσι, όταν ήρθε η ώρα για να πούνε τις διαστάσεις τους, αυτές αποφάσισαν να δώσουν άλλα “νούμερα”: Στατιστικά που σχετίζοπνται με περιστατικά βίας με θύματα γυναίκες στη χώρα ή την πόλη καταγωγής τους.

Βεβαίως, επρόκειτο για μέρος του σόου, καθώς την ώρα που οι κοπέλες μιλούσαν πίσω τους έπαιζαν πλάνα ή δημοσιεύματα από περιστατικά βίας.

Κάθε υποψήφια, παρουσίασε ως “διάστασή” της ένα στατιστικό “ντροπής” για το Περού. Όπως η νικήτρια των Καλλιστείων, Ρομίνα Λαζάνο, που είπε: “Εκπροσωπώ την επαρχία της Καλαόμι και οι διαστάσεις μου είναι: 3.114 θύματα trafficking μέχρι το 2014”.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι φιναλίστ για τον τίτλο όταν απάντησαν σε ερωτήσεις κριτών απέφυγαν καινοτυπίες και ευχολόγια τύπου “παγκόσμια ειρήνη”. Κάθε μία από αυτές, μίλησε για ένα νόμο που θα προωθούσε για να βελτιώσει τη ζωή των γυναικών στη χώρα.,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα