Καλπάζει η φτώχεια στην Αργεντινή του ΔΝΤ

O πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι σε πρόσφατη ομιλία του
O πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι σε πρόσφατη ομιλία του AP

Η κρίση στην Αργεντινή βαθαίνει και ο πληθυσμός κατρακυλά στη φτώχεια. Ραγδαία η αύξησή τους όπως διαπιστώνει πανεπιστημιακή έρευνα.

Σε ύψη ρεκόρ καλπάζει η φτώχεια στην Αργεντινή παρά το γεγονός ότι η χώρα δανείστηκε τεράστιο ποσό από το ΔΝΤ πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Καθολικό Πανεπιστήμιο της χώρας το 31,8% των κατοίκων διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, ποσοστό που είναι και το μεγαλύτερο από το 2010 και μετά όταν το εν λόγω πανεπιστήμιο διεξάγει σχετικές έρευνες.

ADVERTISING

Η φτώχεια των Αργεντίνων δεν έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο του εισοδήματος αλλά και την έλλειψη βασικών διατροφικών ειδών, την μη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, στην έλλειψη πόρων για την παιδεία κτλ.

Κατά το 2018, οι φτωχοί στην επικράτεια της Αργεντινής είναι κατά 1,9 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο του 2017 ενώ ως ποσοστό η φτώχεια το 2017 κυμάνθηκε στο 26,6%.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το προεκλογικό αφήγημα του προέδρου της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι ο οποίος θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Οκτωβρίου του τρέχοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αργεντινή
SHARE:

24Media Network