Κάμερον: Ψηφίστε να μείνουμε όχι για τώρα, αλλά για τα παιδιά σας

default image

Ο πρωθυπουργός Κάμερον καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ για χάρη των μελλοντικών γενιών

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς, ιδιαίτερα στους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους, να συλλογιστούν τον αντίκτυπο που θα έχει στη χώρα και στις μελλοντικές γενιές μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με μόλις δύο ημέρες να απομένουν για το δημοψήφισμα με θέμα τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη είναι τόσο πολύ μοιρασμένη ώστε το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα.

“Θα είσαι μόνον εσύ πίσω από το παραβάν. Μόνον εσύ, που θα πάρεις μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου, το μέλλον των εγγονιών σου”, δήλωσε σε μια σπάνια ομιλία του μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας ότι θέλει να απευθυνθεί απ’ ευθείας σε ανθρώπους “της δικής μου γενιάς και μεγαλύτερους”.

Μέσα στην ΕΕ “έχουμε το καλύτερο από δύο κόσμους. Σκεφτείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών σας” τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως ένα Brexit θα ήταν “τρομερός κίνδυνος” για την οικονομία της χώρας.

“Δεν μπορούν να αναιρέσουν την απόφαση που θα πάρουμε”, υπογράμμισε. “Αν ψηφίσουμε έξω, αυτό είναι. Είναι αμετάκλητο. Θα φύγουμε από την Ευρώπη για τα καλά και η επόμενη γενιά θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εμείς οι υπόλοιποι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα