Κάμερον: Θα παραμείνω πρωθυπουργός είτε χάσω, είτε όχι στο δημοψήφισμα

Κάμερον: Θα παραμείνω πρωθυπουργός είτε χάσω, είτε όχι στο δημοψήφισμα

Είτε κερδίσει το Brexit, είτε όχι ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει παρών, ξεκαθαρίζει πως θα είναι πρωθυπουργός της χώρας σε κάθε περίπτωση και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα περιλαμβάνει κάθε τάση εντός του Συντηρητικού Κόμματος

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός είτε κερδίσει είτε χάσει στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην του επιρρίψουν την ευθύνη αν κερδίσει το Brexit, αν και ορισμένοι υπουργοί των Συντηρητικών επιμένουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό της εφημερίδας The Times, ο Κάμερον επιμένει ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση των βουλευτών που του εναντιώνονται. «Απλώς συνεχίζω τη δουλειά. Έχω μια πολύ ξεκάθαρη εντολή από τον βρετανικό λαό να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση των Συντηρητικών, κάνοντας δημοψήφισμα».

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο βρετανικό BBC πριν από μια εβδομάδα, είχε αναφέρει: "Αν επικρατήσει το brexit θα υπηρετήσουμε αυτή την εντολή; ΝΑΙ. Αν εγώ θα την υπηρετήσω ως πρωθυπουργός; ΝΑΙ. Θα συγκροτήσω μια κυβέρνηση που να περιλαμβάνει όλες τις τάσεις στο Συντηρητικό Κόμμα; ΝΑΙ".

Η Γαλλία δείχνει τα... δόντια της

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) θα σημαίνει ότι η το Λονδίνο θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά, αν θέλει να έχει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, δημοσιεύει η εφημερίδα “Le Monde.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit, Grexit, Exit;

Δολοφόνος της Cox: Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στη Βρετανία

SHARE:

24Media Network