Καμερούν: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία – Απήχθησαν πέντε Έλληνες

Καμερούν: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία – Απήχθησαν πέντε Έλληνες
Το τάνκερ Happy Lady balticshipping.com

Συνολικά 8 μέλη του πληρώματος έχουν απαχθεί, ανάμεσα σε αυτούς πέντε Έλληνες, ενώ υπάρχει και τραυματισμός ενός Έλληνα - Ενήμερος είναι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.

Οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ από τα 22 συνολικά μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός, ενώ ένας, επίσης, Έλληνας έχει τραυματιστεί.

Οι 5 Έλληνες υπήκοοι είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ενήμερος είναι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες επέστρεψε στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής, ο οποίος ήταν όμηρος στο Τζιμπουτί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους τέσσερις ναυτικούς.

Οι προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας συνεχίζονται για την απελευθέρωση των τεσσάρων ναυτικών, που κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί. Οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία “Πτολεμαίος” και “Αρίμπας” (σ.σ. 2 στο ένα πλοίο, 3 στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα