Καναδάς: Λάθος συναγερμός για "περιστατικό" σε πυρηνικό σταθμό

Καναδάς - Πυρηνικό εργοστάσιο (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Καναδάς - Πυρηνικό εργοστάσιο (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Οι κάτοικοι του Οντάριο δέχτηκαν μήνυμα συναγερμού στο κινητό τους για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο εργοστάσιο Πίκερινγκ. Αργότερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ήταν εσφαλμένο.

Οι αρχές του Οντάριο στον Καναδά έστειλαν σήμερα ψευδή συναγερμό για ένα "περιστατικό" σε πυρηνικό σταθμό κοντά στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Τορόντο, και λίγο αργότερα τον ανακάλεσαν λέγοντας ότι τελικά δεν είχε συμβεί τίποτα.

Γύρω στις 7:30 πμ τοπική ώρα χρήστες κινητού στο Οντάριο δέχτηκαν ένα μήνυμα συναγερμού για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο εργοστάσιο Πίκερινγκ. Λιγότερο από μια ώρα αργότερα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι το μήνυμα ήταν εσφαλμένο.

ADVERTISING

"Σημαντική ενημέρωση: ο συναγερμός σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Πίκερινγκ εστάλη εσφαλμένα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το περιβάλλον", ανέφεραν οι αρχές στο Twitter χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Το αρχικό μήνυμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε ασυνήθιστη απελευθέρωση ραδιενέργειας από το εργοστάσιο αυτό, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Λίμνης Οντάριο, περίπου 50 χλμ ανατολικά του κέντρου του Τορόντο.

Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1971 και έχει ικανότητα παραγωγής ενέργειας 3.100 μεγκαβάτ σε πλήρη λειτουργία.

Το Τορόντο έχει πληθυσμό περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς
SHARE:

24Media Network