Καναδάς: 10χρονη αυτοκτόνησε σε απομονωμένη περιοχή

default image

Το τέταρτο ανήλικο παιδί από τους αυτόχθονες κατοίκους το 10χρονο κοριτσάκι, που προέβη σε αυτοκτονία αυτό τον μήνα

Ένα κορίτσι ηλικίας δέκα ετών αυτοκτόνησε χθες, σε μια απομονωμένη περιοχή του Καναδά, όντας το τέταρτο κορίτσι, μέλος των αυτόχθονων φυλών της χώρας που προέβη σε αυτοχειρία αυτό τον μήνα, ανακοίνωσε ο αρχηγός μιας οργάνωσης Αβοριγίνων στην επαρχία Σασκατσεουάν.

Το κορίτσι προερχόταν από την Λίμνη Ντεσαμπού, περίπου 460χλμ βορειοανατολικά του Σακσατούν της Σασκατσεουάν δήλωσε ο Μπόμπι Κάμερον από την ομοσπονδία κυρίαρχων αυτόχθονων εθνών, μια πολιτική οργάνωση Αβοριγίνων στο Σασκατσεουάν

Ο θάνατος της προστέθηκε σε τρεις ακόμη αυτοκτονίες που σημειώθηκαν στην επαρχία αυτόν τον μήνα, τόνισε ο Κάμερον, προσθέτοντας πως δεν διέθετε άλλες λεπτομέρειες. Ο καναδέζικος Τύπος έχει αναφέρει ότι δύο κορίτσια από το Στάνλεϊ Μίσιον και ένα από τη Λα Ρονζ αυτοκτόνησαν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η διάπραξη αυτοκτονιών φανερώνει την ανάγκη για «βελτίωση της ποιότητας της ζωής», σημείωσε ο Κάμερον, όπως καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης, στέγασης και ψυχικής υγείας.

Νωρίτερα φέτος μια φτωχή κοινότητα Αβοριγίνων του Οντάριο, η Ατταουαπισκάτ, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από σειρά από απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ η αυτόχθονη κοινότητα της Μανιτόμπα επίσης ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Στον πληθυσμό των 1,4 εκατομμυρίων Αβοριγίνων στον Καναδά, που αντιστοιχεί σε περίπου 4% του πληθυσμού της χώρας, καταγράφονται υψηλότερα επίπεδα φτώχειας και χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με άλλους Καναδούς, ενώ οι γηγενείς κάτοικοι πέφτουν συχνά θύματα βίαιων εγκληματιών, εθισμών και καταδικάζονται σε μεγαλύτερους αριθμούς σε ποινές φυλάκισης.

Τα προβλήματα που μαστίζουν τις απομονωμένες κοινότητες των Αβοριγίνων αναδείχθηκαν τον Ιανουάριο όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη Λα Ρονζ της Σασκατσεουάν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα