Καντέρ κατά Ερντογάν για την Αγία Σοφία: "Την έκανε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους"

Ο Ενές Καντέρ
Ο Ενές Καντέρ AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο Ενές Καντέρ εξαπέλυσε επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του κεντρικού δελτίο του ALPHA, με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μεταξύ αυτών που τόνισαν την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη κίνηση ήταν κι ο Ενές Καντέρ, ο οποίος μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο της Τουρκίας, με τον οποίο άλλωστε βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα εδώ και χρόνια.

ADVERTISING

Οπως αναφέρει το Sport24.gr o σέντερ των Μπόστον Σέλτικς μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τόνισε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για ψηφοθηρικούς λόγους.

"Πιστεύω ότι είναι ένα από τα "παιχνίδια" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες. Αν δεν ήταν ο αυτός, αλλά ήταν άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023. Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους.

Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: "Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω". Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό σόου. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα "ευχαριστώ" που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Αγία Σοφία
SHARE:

24Media Network