Καρχαρίας σκότωσε έφηβο σε νησί της Γαλλίας. Ο έβδομος θάνατος από τα σαγόνια του καρχαρία σε 4 χρόνια

Καρχαρίας σκότωσε έφηβο σε νησί της Γαλλίας. Ο έβδομος θάνατος από τα σαγόνια του καρχαρία σε 4 χρόνια

13χρονος το έβδομο θύμα επίθεσης καρχαρία στο νησί Ρεουνιόν το πρωί της Κυριακής, όταν αποφάσισε να κολυμπήσει σε απαγορευμένη ζώνη

Ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής μετά από επίθεση καρχαρία σε παραλία όπου έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε λουόμενους στο νησί της Ρεουνιόν που ανήκει στη γαλλική δημοκρατία. Το τροπικό νησάκι που θεωρείται ευρωπαϊκό έδαφος.

Η φονική μηχανή επιτέθηκε στο μικρό παιδάκι και το ακρωτηρίασε, ενώ δαγκωματιές βρέθηκαν στην περιοχή της κοιλιάς. Το τελευταίο κρούσμα επίθεσης καρχαρία σε άνθρωπο στην περιοχή σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μια 22χρονη έχασε τη ζωή της από επίθεση μόλις πέντε μέτρα από την ακτή.

Από το 2011, έχουν σημειωθεί στο νησί 16 επιθέσεις καρχαρία, από τις οποίες επτά ήταν θανατηφόρες. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις ανάγκασαν τον κυβερνήτη του νησιού να λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία των λουομένων, τα οποία και απαγόρευαν την κολύμβηση σε μια σειρά από περιοχές όπου δεν υπήρχε η απαραίτητη επιτήρηση.

Οι επιθέσεις αυτές μάλιστα έχουν επηρεάσει την τουριστική κίνηση της περιοχής, ενώ έχουν ακυρωθεί και σειρά από τουρνουά σερφ που διοργανώνοντας τα τελευταία χρόνια στο νησί. Παρά τις ανακοινώσεις των υπευθύνων πως οι επιθέσεις καρχαρία δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, φαίνεται πως η τουρίστες έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα, στα οποία προστίθεται εκείνο του θανάτου του 13χρονου Γάλλου.

SHARE: