“Καρφί” Μέρκελ σε Τραμπ: Η Γερμανία παίρνει ανεξάρτητες αποφάσεις

“Καρφί” Μέρκελ σε Τραμπ: Η Γερμανία παίρνει ανεξάρτητες αποφάσεις
Νέα ένταση στις σχέσεις Τραμπ - Μέρκελ AP

Η καγκελάριος της Γερμανίας απάντησε στην κριτική του Αμερικανού προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι με τη συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ η Γερμανία υπερασπίζεται και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η Άγγελα Μέρκελ κατέφυγε στην παιδική της ηλικία στην πρώην Ανατολική Γερμανία, τονίζοντας τι η Γερμανία είναι ανεξάρτητη στις πολιτικές της επιλογές, προκειμένου να απαντήσει στις επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βερολίνο “ελέγχεται πλήρως από τη Ρωσία”.

Τρεις ώρες μετά αφού ο Τραμπ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εξαρτάται από τη Ρωσία για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και ότι δεν αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες, η Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ: “Έχω προσωπική εμπειρία από το πώς ένα μέρος της Γερμανίας ελεγχόταν από τη Σοβιετική Ένωση”.

“Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαστε ενωμένοι στην ελευθερία, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για αυτό τον λόγο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι στις πολιτικές μας και ότι λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, κυρίως για τους πολίτες στην ανατολική Γερμανία”, τόνισε. Παράλληλα η Μέρκελ υπερασπίστηκε και τη συνεισφορά της χώρας της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

“Η Γερμανία κάνει πολλά για το ΝΑΤΟ”, δήλωσε. “Η Γερμανία παρέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό (στο ΝΑΤΟ), το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών μας ικανοτήτων προσφέρεται στο ΝΑΤΟ και μέχρι σήμερα έχουμε μια ισχυρή δέσμευση στο Αφγανιστάν. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των ΗΠΑ”, τόνισε η καγκελάριος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα