news 24/7

ΜΕΡΚΕΛ

Γερμανία: Ακτιβιστής προσπάθησε να πλησιάσει τη Μέρκελ σε έκθεση αυτοκινήτου

Γερμανία: Ακτιβιστής προσπάθησε να πλησιάσει τη Μέρκελ σε έκθεση αυτοκινήτου

Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ακινητοποίησαν και έριξαν στο έδαφος τον άνδρα που φορούσε ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της Greenpeace και το σύνθημα "Δολοφόνος του Κλίματος". Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολλοί άλλοι ακτιβιστές εθεάθησαν να στέκονται κοντά στους χώρους.

Φωτό αρχείου: Άνγκελα Μέρκελ και Αντώνης Σαμαράς σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες.

Η Κομισιόν, ο Σχοινάς και η Μέρκελ που δεν ήθελε τον Σαμαρά

Υψηλότερο αξίωμα από αυτό που εφέρετο αναμενόμενο απέκτησε τελικά η Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λαιεν. Το ιστορικό της υπόθεσης και γιατί η Μέρκελ είπε όχι για Σαμαρά

Άγγελα Μέρκελ

Μέρκελ: Ένδειξη ελπίδας η απελευθέρωση κρατουμένων ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία

«Αυτή η ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία είναι μια ένδειξη ελπίδας (...) Αξίζει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να θέσουμε σε εφαρμογή τις συμφωνίες του Μινσκ. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να το κάνει» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η υποδοχή Μητσοτάκη από Μέρκελ

Στήριξη Μέρκελ σε ένα ελληνικό success story "είδε" ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο

Οι ελπίδες της Αθήνας για τη ΔΕΗ και το “πράσινο σχέδιο”, που έχουν αναλάβει Σολτς- Σταϊκούρας. Ικανοποιημένη επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τη γερμανική πρωτεύουσα, όπου το κλίμα ήταν θερμό όσον αφορά στις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να τα δίνει όλα για ανάπτυξη- μεταρρυθμίσεις.

Η υποδοχή Μητσοτάκη από Μέρκελ

Η υποδοχή της Μέρκελ στον Μητσοτάκη σε 10 φωτογραφίες

Θερμή υποδοχή από τη Γερμανίδα καγκελάριο στον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Οι δύο τους περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν από κοινού τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Μητσοτάκης και Μέρκελ

Τα γερμανικά του Μητσοτάκη και η πρόσκληση σε Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα

Ο πρωθυπουργός μίλησε στα γερμανικά στην καγκελάριο κατά τις κοινές τους δηλώσεις και την κάλεσε στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στο μήνυμα των εκλογών και το γεγονός ότι έμεινε εκτός Βουλής η ΧΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ

Μητσοτάκης- Μέρκελ: Πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Κάλεσμα σε Γερμανούς επενδυτές για ΔΕΗ 

Τη φιλοδοξία να αλλάξει το αφήγημα των σχέσεων Ελλάδας- Γερμανίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Τόνισε ότι τα πρωτογενή θα συζητηθούν με τους θεσμούς. Ελληνογερμανικό συνέδριο “πράσινης ανάπτυξης” στις αρχές του χρόνου.

Καθιστοί στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων Μέρκελ και Μητσοτάκης

Καθιστοί στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων Μέρκελ και Μητσοτάκης

Η υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην έδρα της καγκελαρίας έγινε με όλες τις στρατιωτικές τιμές, ωστόσο, η καγκελάριος προτίμησε για μια ακόμα φορά να καθίσει, λόγω των ζητημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στο Βερολίνο

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στο Βερολίνο

Επενδύσεις- ανάπτυξη- μεταρρυθμίσεις, αλλά και το μεταναστευτικό, στο τραπέζι της πρώτης συνάντησης του πρωθυπουργού μετά την εκλογή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Εκτός επίσημης ατζέντας τα πρωτογενή, αλλά ήδη ο Μητσοτάκης μιλώντας στη FAZ έστειλε τα μηνύματά του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης σε FAZ: Η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό πάνω από 3%

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα FAZ, υπογράμμισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας και τόνισε ότι οι στόχοι για τα πρωτογενή επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ (φωτογραφία αρχείου)

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα θέσει στη Μέρκελ τα πρωτογενή σήμερα

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο και σήμερα θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο και με το σοσιαλδημοκράτη Ολαφ Σόλτς. Ποια θα είναι η ατζέντα και ποιο το στίγμα της ισότιμης συζήτησης που θέλει να δώσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης για επενδύσεις και ανάπτυξη- Εκτός επίσημης ατζέντας τα πλεονάσματα

Αναχώρησε για τη γερμανική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός ο οποίος την Πέμπτη θα συναντηθεί με τη Μέρκελ, αλλά και τον Σολτς. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup” διευκρινίζουν από το Μαξίμου.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

Στο Βερολίνο η προεργασία για μείωση πρωτογενών από το 2021 και η εναλλακτική του 2020

Οικονομία, προσφυγικό και επενδύσεις στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη- Μέρκελ, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο με στόχο της συζήτησης για τα πρωτογενή. Συνάντηση και με Σολτς. Στο τραπέζι και εναλλακτικοί τρόποι έμμεσης μείωσης των στόχων νωρίτερα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χρήστος Σταϊκούρας

Πακέτο ΔΕΘ μέσω Βερολίνου και Χάγης

Τα μέτρα του πακέτου της ΔΕΘ οριστικοποιούνται τις επόμενες μέρες. Για το 2020 εκτός από το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, μεγάλη σημασία θα έχει να μπορέσει να συζητηθεί το ενδεχόμενο έμμεσης μείωσης των πλεονασμάτων

G7

G7: Τι θα συζητηθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής - Ψηλά στην ατζέντα οι φωτιές στον Αμαζόνιο

Οι ηγέτες της G7 αναμένεται να συμφωνήσουν πιο εύκολα στη συμμετοχή, κυρίως οικονομική, για την αντιμετώπιση των πολλών φωτιών που καταστρέφουν το δάσος του Αμαζονίου. Θα προσφέρουν βοήθεια όχι μόνο στη Βραζιλία, αλλά και στη Χιλή.

Άγγελα Μέρκελ

Μέρκελ: Υπάρχουν λύσεις για τα ιρλανδικά σύνορα χωρίς να ξανανοίξει η Συμφωνία Αποχώρησης

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να σκεφθεί ορισμένες πρακτικές λύσεις όσον αφορά τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας μετά το Brexit.

Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον: Πρέπει να καταργηθεί το backstop για την επίτευξη του Brexit

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι το backstop, ο μηχανισμός ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα, πρέπει να καταργηθεί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης εξωτερικού: Τα ταξίδια σε Βερολίνο, Παρίσι, Ολλανδία και στο βάθος τα πρωτογενή

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 29 Ιουλίου την Κύπρο και τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ταξίδια σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο

Η Άγγελα Μέρκελ και η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Μάια Σάντου παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο

Γερμανία: Ξανά καθιστή η Μέρκελ σε τελετή ανάκρουσης εθνικών ύμνων

Η Μέρκελ αποφάσισε να καθίσει κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Μαζί με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Μάια Σάντου παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο.

Αντιμετώπισε καθιστή την πρωθυπουργό Δανίας η Μέρκελ

Μέρκελ: Υποδέχτηκε καθιστή την πρωθυπουργό Δανίας μετά τα πολλαπλά επεισόδια τρέμουλου

Μία μέρα αφού εθεάθη να τρέμει- το τρίτο επεισόδιο τρόμου- η Άγγελα Μέρκελ παρακολούθησε καθιστή την τελετή υποδοχής της πρωθυπουργού της Δανίας. "Επεξεργάζομαι αυτά τα επεισόδια", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε

Η Μέρκελ τρέμει ξανά: Το τρίτο επεισόδιο εντείνει την ανησυχία για την υγεία της

Τα σενάρια που διατυπώνονται στα γερμανικά ΜΜΕ από ειδικούς, εμφανίζουν διάφορες παθογένειες ως πιθανές αιτίες των επεισοδίων. Η ίδια η Μέρκελ, πάντως, με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει πως είναι καλά.