ΗΠΑ: Κατ’ εξακολούθηση βιασμοί γυναικών-σκλάβων από λευκούς άνδρες από γενιά σε γενιά

ΗΠΑ: Κατ’ εξακολούθηση βιασμοί γυναικών-σκλάβων από λευκούς άνδρες από γενιά σε γενιά
Γκράφιτι μαύρης γυναίκας στις ΗΠΑ AP

Επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι στο πέρασμα των χρόνων γυναίκες σκλάβοι που έφτασαν στις ΗΠΑ από την Αφρική έπεφταν συχνότατα θύματα βιασμών από λευκούς άνδρες.

To ξέραμε, έχει αποδειχθεί ιστορικά, τώρα αποδεικνύεται και γονιδιακά.

Ενα από τα κύρια αποτελέσματα πολύ μεγάλης έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό καταδεικνύει ότι πολλές από τις γυναίκες σκλάβους που μεταφέρθηκαν από την Αφρική στην Αμερική έπεσαν θύματα συνεχών βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από λευκούς άνδρες.

Οι βιασμοί, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, εκτείνονται σε χρονικό ορίζοντα πολλών γενεών όπως βεβαίωσαν με σχετικό e-mail τους στο CNN οι συγγραφείς της έρευνας.

Για τους παρατηρητές εκείνης της ιστορικής περιόδου, το συμπεράσματα της έρευνας σαφώς και δεν συνιστά έκπληξη σύμφωνα με όσα τόνισε στο ίδιο μέσο ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Howard Ράβι Πέρι.

Εξηγείται, έτσι και αλλιώς, και από το γεγονός ότι πολλές από τις αποικίες των Βρετανών στις ΗΠΑ ανάγκαζαν τους σκλάβους να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για να διατηρούν τις θέσεις τους και στο μέλλον. Πολλοί από τους “κυρίους” εκμεταλλεύονταν ακριβώς το γεγονός για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα