Καταγγελία ηθοποιού για διπλό βιασμό από τον Γουάινστιν: ‘Με έκανε να νιώσω πόρνη’

Καταγγελία ηθοποιού για διπλό βιασμό από τον Γουάινστιν: ‘Με έκανε να νιώσω πόρνη’
Paz de la Huerta attends the Tribeca Film Festival world premiere of "Bare" at the SVA Theatre on Sunday, April 19, 2015, in New York. (Photo by Andy Kropa/Invision/AP) AP

Η σοκαριστική καταγγελία της Πας ντε λα Ουέρτα για τη φρίκη που έζησε στα χέρια του διάσημου κινηματογραφικού παραγωγού ίσως κριθεί καθοριστική για τη σύλληψη του Γουάινστιν από τις αμερικανικές αρχές

Την Πέμπτη, η διάσημη ηθοποιός Πας ντε λα Ουέρτα κατήγγειλε ότι ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, τη βίασε δύο φορές στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη το 2010.

“Θα είναι αυτή η νομική αποκαθήλωση του Χάρβεϊ;” αναρωτιέται ο αμερικανικός Τύπος μετά τις νέες αυτές αποκαλύψεις που δείχνουν το μέγεθος του σκανδάλου Γουάινστιν.

“Έχουμε μια συγκεκριμένη υπόθεση”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπόις, επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αναφερόμενος στις κατηγορίες της ντε λα Ουέρτα και στην “αξιόπιστη και λεπτομερή περιγραφή” της στην αστυνομία.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εγκληματικότητα, ο Μπόις εξήγησε ότι η έρευνα επέτρεψε να επιβεβαιωθούν όσα δήλωσε η ηθοποιός αλλά η αστυνομία θέλει να συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία για τα περιστατικά αυτά, πριν προσχωρήσει πιο μακριά.

‘Ήταν αηδιαστικός. Είναι γουρούνι’

Τον Νοέμβριο του 2010 η 26χρονη τότε ηθοποιός συνάντησε τον Γουάινστιν στο bar “Top of the Standard” του ξενοδοχείου “Standard, High Line” στο Μανχάταν. Τη συνόδευσε σπίτι της και μετά από απαίτησή του να μπει μέσα τη βιάζει. Τον επόμενο μήνα τη βιάζει για δεύτερη φορά.

“Έπαθα σοκ, έτρεμα, τον φοβόμουν. Είπα όχι, εκείνος είπε ‘δεν θέλω να το κάνω αυτό’. Ήταν αηδιαστικός. Είναι γουρούνι. Με βίασε” είπε η Χουέρτα στην τηλεφωνική της συνέντευξη στο Vanity Fair.

Ο Γουάινστιν της υποσχέθηκε ένα ρόλο σε παραγωγή του. Σε συνέντευξη της το 2014 η Ουέρτα είπε στη δημοσιογράφο Αλέξις Φέιθ: “Δεν ήθελα να πω κάτι σε κανέναν. Όποτε το είχα κάνει στο παρελθόν οι θύτες ήταν προστατευόμενοι και εγώ χαμένη. Δεν ήθελα να αρχισουν να με λένε πόρνη”.

(Φωτογραφία: Andy Kropa/Invision/AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα