Καταγγέλλει απόπειρα συνωμοσίας ο Μαδούρο

Καταγγέλλει απόπειρα συνωμοσίας ο Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο σε ομιλία στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας AP

Για προσπάθεια ανατροπής του μέσω συνωμοσίας κατηγορεί τις ΗΠΑ αλλά και την αντιπολίτευση ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Κυριακή αμερικανό διπλωμάτη τοποθετημένο στην Μπογκοτά ότι ενεπλάκη σε αποτραπείσα συνωμοσία που προέβλεπε, κατ’ αυτόν, τη διάπραξη επιθέσεων εναντίον δύο στρατοπέδων των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου, τη συνωμοσία απεργάζονταν κυρίως δύο κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης, η Γιανέτ Φερμίν και ο Φερνάντο Ορόσκο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, που πρόσκειται στην κυβέρνησή του, ο Μαδούρο τόνισε πως στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού πήγαν το βράδυ του Σαββάτου στην κατοικία της Φερμίν, που κατηγόρησε ότι εξύφαινε αυτή τη συνωμοσία μαζί με τον Ορόσκο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τον Μαδούρο, ο αμερικανός διπλωμάτης Τζέιμς Στόρι τηλεφώνησε σε έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τη βόρεια Αμερική Κάρλος Ρον, για να του ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη βουλεύτρια της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο επέρριψε την ευθύνη στον Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρο του κοινοβουλίου όπου κυριαρχεί η αντιπολίτευση, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί ως νόμιμος αρχηγός του κράτους από περίπου πενήντα χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα