Κατασκοπεία σε δίκτυο κρατικών υπολογιστών, ανακοίνωσε η Ρωσία

Κατασκοπεία σε δίκτυο κρατικών υπολογιστών, ανακοίνωσε η Ρωσία

Για στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση κάνει λόγο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα δίκτυα υπολογιστών 20 οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών και αμυντικών εταιριών, έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανέφερε πως το κακόβουλο λογισμικό και ο τρόπος που επηρεάστηκαν τα δίκτυα μοιάζει με εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που εντοπίστηκαν στη Ρωσία και σε άλλες χώρες. Η υπηρεσία δεν ανέφερε ποιον υποπτεύεται ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις.

"Πληροφοριακή τεχνολογία κυβερνητικών υπηρεσιών, επιστημονικοί και στρατιωτικοί θεσμοί, εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας και άλλοι φορείς που ανήκουν σε κρίσιμης σημασίας υποδομές έχουν επηρεαστεί", ανέφερε ανακοίνωση του FSB στην ιστοσελίδα του.

Η ανακοίνωση του FSB έρχεται μετά από εκείνες για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ και της επιτροπής συγκέντρωσης χρημάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και Αμερικανούς αξιωματούχους, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται Ρώσοι hackers, με στόχο να "κλέψουν" σημαντικά emails και να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Πηγή: Reuters

SHARE: