Κατασκοπικά παιχνίδια στο Βατικανό

Κατασκοπικά παιχνίδια στο Βατικανό

Διαβάστε για τη σύλληψη του οικονόμου του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπία. Αναζητούνται και τυχόν συνεργοί του.

Η δικαιοσύνη του Βατικανού, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητεί τυχόν συνεργούς του οικονόμου του ποντίφικα, που συνελήφθη την Παρασκευή.

Ως γνωστόν, πρόκειται για τον Πάολο Γκαμπριέλλι, 46 ετών, έγγαμο, ο οποίος κατηγορείται για οικειοποίηση και διοχέτευση προσωπικών επιστολών και εγγράφων του Πάπα Βενέδικτου και του γραμματέα του.

Ο Γκαμπριέλλι, ανακρίθηκε και στην συνέχεια, φέρεται να μεταφέρθηκε σε φυλακές του παπικού κρατιδίου. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για "πιθανή ιστορία θρησκευτικής κατασκοπίας" που θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και συνέχεια για βιβλία όπως εκείνο με το ρεκόρ πωλήσεων, το "Ιλλουμινάτι".

Ο Γερμανός Πάπας είχε αναθέσει σε τριμελή επιτροπή καρδιναλίων να εντοπίσει τον υπεύθυνο των συνεχών διαρροών πληροφοριών των τελευταίων εβδομάδων. Οι καρδινάλιοι Σαλβατόρε Ντε Τζιόρτζι, Γιού λιαν Χέραντς και Γιόζεφ Τόμκο, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, απέδωσαν συγκεκριμένες ευθύνες στον Γκαμπριέλλι.

"Μπορεί να πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές διαρροές, ίσως να πρέπει να μιλήσουμε για ένα VaticanLeaks, στα χνάρια του WeakiLeaks", γράφει, σήμερα, η εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα".

Τον αποκαλούσαν με το χαϊδευτικό ''Παολίνο''

Η κρατική τηλεόραση Rai, παράλληλα, τονίζει ότι ο "συλληφθείς οικονόμος, ήταν από τα πιο κοντινά πρόσωπα του Πάπα, αφού, σχεδόν σε μόνιμη βάση, του σέρβιρε και το φαγητό". Ο πνευματικός πατέρας των καθολικών, μάλιστα, όπως αναφέρεται, τον αποκαλούσε με το χαϊδευτικό "Παολίνο".

Σύμφωνα με τους σχολιαστές δεν αποκλείεται, η όλη αυτή υπόθεση, να συνδέεται με έναν "εσωτερικό πόλεμο εξουσίας" που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Αγίας Έδρας. Μέρος των υπόγειων αυτών συγκρούσεων, μπορεί να είναι και η προχθεσινή αντικατάσταση του υπεύθυνου της τράπεζας συμφερόντων της Αγίας Έδρας, Ior, Έττορε Γκόττι Τεντέσκι. Ο συγκεκριμένος τραπεζίτης είχε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αυξηθεί η διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές του Ior.

"Πληρώνω την υποστήριξή μου στον νόμο κατά της ανακύκλωσης βρώμικου χρήματος", δήλωσε ο Γκόττι Τεντέσκι.

Παράλληλα, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τανλουίτζι Νούτσι, πριν από πέντε ημέρες, είχε παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο "Sua Santità", (η Αυτού Αγιότης), δημοσιεύοντας απόρρητες επιστολές που απευθύνονταν προς τον Γερμανό Πάπα.

Το Βατικανό, είχε κάνει αμέσως λόγο για κλοπή, και η σύλληψη του Πάολο Γκαμπριέλλι, φέρεται, τώρα, να είναι έχει άμεση σχέση και με την όλη, αυτή, εκδοτική πρωτοβουλία.

Από το βιβλίο αυτό του Νούτσι, συμπεραίνεται ότι μηχανορραφία που οργανώθηκε στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας, μπορεί να οδήγησε, το 2009, στην παραίτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Ντίνο Μπόφφο, από την διεύθυνση της καθολικής εφημερίδας "Αββενίρε". Ο Μπόφφο είχε δεχθεί επιθέσεις λάσπης, σχετικά με την προσωπική του ζωή.

"Κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν το Βατικανό, ως το βασίλειο του κακού, αλλά δεν θα τα καταφέρουν", δηλώνουν, στο μεταξύ, καθολικοί υψηλόβαθμοί κληρικοί, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Χιλιάδες πιστοί, τέλος, συνέρρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, προς τον Πάπα Βενέδικτο τον Δέκατο Έκτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
SHARE:

24Media Network