Καύσωνας με 44 βαθμούς στην Αυστραλία...πριν μπει καν το καλοκαίρι

Καύσωνας με 44 βαθμούς στην Αυστραλία...πριν μπει καν το καλοκαίρι

Μπορεί επίσημα το καλοκαίρι να μην έχει ξεκινήσει ακόμα στην Αυστραλία, αλλά αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αύριο σε κάποιες περιοχές της Βικτώριας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής, η ανώτατη θερμοκρασία θα φθάσει τους 44 βαθμούς και ίσως σημειωθεί νέο ρεκόρ. Στη Μελβούρνη, η ανώτερη προβλεπόμενη θερμοκρασία για αύριο είναι 38 βαθμοί.

Ο καύσωνας που αναμένεται την Πέμπτη έχει θέσει σε επιφυλακή την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επικεντρώνει κυρίως την προσοχή της στη βόρεια Βικτώρια όπου υπάρχει ξηρή βλάστηση και βρίσκεται στα σύνορα της Ν.Ν. Ουαλλίας όπου ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές.

Το κύμα καύσωνα έρχεται μετά από τις χθεσινές σφοδρές καταιγίδες στη Μελβούρνη, όπου δημιουργήθηκε χάος με καθυστερήσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και πάνω από 3.000 κεραυνούς. Ένας από αυτούς έπεσε στο σπίτι συμπαροίκων, την οικογένεια Γ. Αντωνόπουλου, πάνω από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο μικρός τους γιος. "Λες και έπεσε βόμβα στο σπίτι", περιέγραψε το γεγονός, λίγο αργότερα, ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Λίγα λεπτά νωρίτερα ένα άλλο σπίτι πήρε φωτιά, από κεραυνό και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αν οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδευτούν και από ισχυρούς ανέμους, προβλέτεται ότι θα ξεσπάσουν πυρκαγιές.

SHARE:

24Media Network