“Κέιλα Μιούλερ”: Γιατί η επιχείρηση εκτέλεσης του Μπαγκνάντι έχει αυτή την κωδική ονομασία

“Κέιλα Μιούλερ”: Γιατί η επιχείρηση εκτέλεσης του Μπαγκνάντι έχει αυτή την κωδική ονομασία
Κέιλα Μιούλερ Youtube

Κέιλα Μιούλερ. Η κοπέλα που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση όταν απήχθη από το Ισλαμικό Κράτος. Βιάστηκε και βασανίστηκε άγρια. Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι Αμερικανοί έδωσαν την κωδική ονομασία “Κέιλα Μίλερ” στην επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους.

Η Κέιλα Μιούλερ εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση στην Αριζόνα, όταν έπεσε θύμα απαγωγής από το Ισλαμικό Κράτος, τον Αύγουστο του 2013, στο Χαλέπι της Συρίας, ενώ αναζητούσε νοσοκομείο.

Για δύο χρόνια δεν είχε κανείς νέα της. Τον Φεβρουάριο του 2015 γνωστοποιήθηκε ότι η Μιούλερ έχασε τη ζωή της σε ηλικία 26 ετών, ενώ ήταν όμηρος τζιχαντιστών του ISIS. Εκείνοι αποκάλυψαν ότι η Μιούλερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της Ιορδανίας στη Ράκα. Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

“Αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος στην Κέιλα είναι τρομερό: την απήγαγε, την κράτησε σε αρκετές φυλακές, την κράτησαν σε αυστηρή απομόνωση. Βασανίστηκε. Την τρομοκράτησαν. Στο τέλος τη βίασε ο ίδιος ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Είτε τη σκότωσε, είτε ήταν συνεργός στο θάνατό της”, ισχυρίζεται ο πατέρας της.

Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της, η οικογένειά της έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράμμα που έλαβε από εκείνη, γραμμένο από τη φυλακή.

“Είδα το φως μέσα στο σκοτάδι και έμαθα ότι ακόμα και μέσα στη φυλακή μπορεί κανείς να είναι ελεύθερος. Είμαι ευγνώμων. Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι καλό σε κάθε κατάσταση και μερικές φορές πρέπει να το αναζητήσουμε”, τους έγραφε η Κέιλα.

“Ακόμα θέλω να μάθω πού βρίσκεται η Κέιλα και τι της συνέβη πραγματικά και αυτά που δεν μας λένε. Κάποιος ξέρει και προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά ότι κάποιος σε αυτό τον κόσμο θα μας δώσει τις απαντήσεις”, ανέφερε η μητέρα της.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, μιλώντας στο NBC, δήλωσε για την επιχείρηση του Σαββάτου: “Φέραμε επιτέλους τη δικαιοσύνη στον άνδρα που αποκεφάλισε τρεις Αμερικανούς, δύο δημοσιογράφους και μία εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση”, αναφερόμενος στον Τζέιμς Φόλεϊ, τον Στίβεν Σότλοφ και τον Πίτερ Κάσιγκ, που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια εκτελεστών των τζιχαντιστών το 2014.

Η επιχείρηση που εξουδετέρωσε τον Μπαγκνάντι ονομάστηκε “Κέιλα Μιούλερ” μετά από όσα υπέφερε από αυτόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα