Βρέθηκε βόμβα σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι

Βρέθηκε βόμβα σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι

Αεροπλάνο της Air France έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας έπειτα από τον εντοπισμό βόμβας. Ανακρίνονται δύο ύποπτοι

Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη-λιμάνι της Κένυας Μομπάσα μετά τον εντοπισμό βόμβας σε τουαλέτα του αεροσκάφους, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς).

Βρέθηκε βόμβα σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι

Όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες, ενώ ανακρίνονται δύο ύποπτοι.

"Τη φροντίδα τους έχει αναλάβει το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο της Μομπάσα και θα τους παρασχεθεί διαμονή".

Η εταιρία ανέφερε ότι καταβάλλει προσπάθειες για τη μεταφορά των επιβατών και ότι στέλνει ένα άλλο αεροπλάνο στη Μομπάσα για την επιστροφή τους στο Παρίσι.

"Αυτή η πτήση Μομπάσα-Παρίσι προγραμματίζεται να φύγει αργά το απόγευμα της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου", ανέφερε.

Η Πολιτική Αεροπορία της Κένυας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως το πρόγραμμα των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Μομπάσα έχει αλλάξει λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης.

SHARE:

24Media Network