Κιμ Γιόνγκ Ουν: Σε πλήρη ετοιμότητα για ανά πάσα στιγμή χρήση των πυρηνικών όπλων

default image

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης έδωσε διαταγή για πλήρη ετοιμότητα για ανά πάσα στιγμή χρήση των πυρηνικών όπλων της χώρα του, μετά τις αυστηρότατες κυρώσεις που επέβαλλε ο ΟΗΕ στη Βόρειο Κορέα (Pics)

Φαίνεται πως τίποτα δεν πτοεί τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν, ούτε καν οι αυστηρότερες κυρώσεις, που επέβαλλαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Βόρεια Κορέα, μετά τις πυρηνικές δοκιμές.

Έτσι, ο ίδιος διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για την χρήση πυρηνικών όπλων, για την αντιμετώπιση των εχθρών, αναζωπυρώνοντας την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παρακολούθησε την άσκηση των νεοαποκτηθέντων πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων κι αμέσως μετά όπως γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει σχετική εντολή ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή από τους εχθρούς.

 

Μάλιστα, τόνισε πως σε περίπτωση απειλής από τη γειτονική Νότιο Κορέα η χώρα θα είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Την ίδια στιγμή, έθεσε την χώρα σε κατάσταση “προληπτικής δράσης” προκειμένου να αντιμετωπίσει και άλλους εχθρούς όπως οι ΗΠΑ. Στο κάλεσμά του τόνισε πως “ακραίους καιρούς κατά τους οποίους οι Αμερικανοί προκαλούν τον πόλεμο και την καταστροφή σε άλλες χώρες και λαούς, ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και το δικαίωμα να ζήσουμε είναι να ενισχύσουμε την πυρηνική μας ικανότητα”.

Ενώ, επέμενε πως “Πρέπει να είμαστε έτοιμη να απαντήσουμε με πυρηνικά όπλα, ανά πάσα στιγμή”.

 

Το βρειοκορεατικό καθεστώς υποστηρίζει ότι μπορεί να δημιουργήσει πυρηνικές κεφαλές, που θα τοποθετούνται σε βαλλιστικούς πυραύλους, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για την ικανότητά αυτή.

Στο πλευρό του έχει τους κατοίκους της χώρας που διαμηνύουν πως καμία κύρωση δεν μπορεί να τους επηρεάσει, καθώς ” έχουμε περάσει περισσότερο από μισό αιώνα κάτω από αμερικανική κυριαρχία. Στο μέλλον θα ιδρύσουμε μια χώρα αυτάρκη, η οικονομία της οποίας θα βασίζεται στην εσωτερική ανάπτυξη”.

Η απόφαση ελήφθη με απόλυτη ομοφωνία και προβλέπει ότι όλα τα φορτία που εισέρχονται κι εξέρχονται στην απομονωμένη χώρα της άπω ανατολής, θα πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά.

 

Ενώ, στη μαύρη λίστα της Πιονγιάνγκ προστέθηκαν 16 άνθρωποι και 12 οργανισμοί και υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται πως, η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων, ως απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ .

(Πηγή: TheGuardian)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα