Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα είναι η κόρη του η διάδοχος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας;

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα είναι η κόρη του η διάδοχος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας;
Η εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Ju Ae 2023 Lee Jin-man/AP Photo

Τι μπορεί να σημαίνει η τελευταία εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με την κόρη του, αυτή τη φορά σε στρατιωτική παρέλαση όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη επίδειξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που έχει κάνει ποτέ η χώρα.

Πληθαίνουν τελευταία οι δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του, καθώς μετά την εμφάνιση χέρι-χέρι σε εκδήλωση για επιθεώρηση της μεγαλύτερης εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφάνισε ξανά την κόρη του, μία κίνηση που μόνο τυχαία δεν δείχνει να είναι.

Το κορίτσι -που πιστεύεται ότι είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ, η Ju Ae, που είναι περίπου 9 ετών– εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά σε στρατιωτική παρέλαση, κατά την οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη επίδειξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που έχει κάνει ποτέ η χώρα. Στη συνέχεια εκείνη και ο πατέρας της πραγματοποίησαν επίσκεψη στους στρατώνες στη συνέχεια έδωσαν το παρών σε δείπνο για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (KPA), ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Η εμφάνιση αυτή θεωρείται, σύμφωνα με το BBC, το τελευταίο σημάδι ότι το κορίτσι πιθανότατα προετοιμάζεται να γίνει ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν, σε ένα αυταρχικό καθεστώς που χρονολογείται δεκαετίες πίσω.

Ρεπορτάζ του Κεντρικού Κορεατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (KCNA) ανέφερε πως η εμφάνιση του ηγέτη και της κόρης του στην εκδήλωση ως “όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τους στρατιωτικούς που ήταν παρόντες“.

Κιμ Γιονγκ Ουν 2023 Lee Jin-man/AP Photo

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από την κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun έδειχναν το κορίτσι να περπατά δίπλα στον Κιμ και τη μητέρα της καθώς έμπαιναν στον χώρο για το συμπόσιο ενώ στρατιωτικοί χειροκροτούσαν, ενώ μόνο τυχαία δεν ήταν η θέση στην οποία έκατσε στο δείπνο το κορίτσι που ήταν στο κέντρο του τραπεζιού, ανάμεσα στον Κιμ και τη μητέρα της.

Σε μια χώρα όπου η οικογένεια Κιμ και ο στρατός είναι πανίσχυροι, η παρουσία του κοριτσιού σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, δήλωσε ο Λέιφ-Ερικ Έσλι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ewha στη Σεούλ. “Με το να συμπεριλάβει επιδεικτικά τη γυναίκα και την κόρη του, ο Κιμ θέλει οι παρατηρητές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να βλέπουν την οικογενειακή του δυναστεία και τον στρατό της Βόρειας Κορέας ως αμετάκλητα συνδεδεμένους”, είπε χαρακτηριστικά.

Άλλοι παρατηρητές είπαν ότι είναι σαφές ότι ο Κιμ έχει επιλέξει τον διάδοχό του, επιβεβαιώνοντας τις εικασίες που ξεκίνησαν με την εμφάνιση του κοριτσιού στη δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Ju Ae 2023 Lee Jin-man/AP Photo

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν φωτογραφίες του Κιμ και της κόρης του, περιγράφοντάς την ως το “πιο αγαπημένο” παιδί του, είπε ο Τσενγκ Σεονγκ-τσανγκ, ανώτερος αναλυτής στο Ινστιτούτο Sejong στη Νότια Κορέα. Και πρόσθεσε: “Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Ju Ae έχει οριστεί ως διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν, και είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο πώς αυτό θα επηρεάσει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Βόρειας Κορέας στο μεσοδιάστημα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα