Kim Yo Jong: Η αδερφή του Kim μοιάζει πιο ισχυρή από ποτέ

Kim Yo Jong: Η αδερφή του Kim μοιάζει πιο ισχυρή από ποτέ
Η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο Γιονγκ AP

Πριν από δύο χρόνια, η Kim Yo Jong ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα, με στόχο να γίνει μια ισχυρή και δυναμική πολιτικός και όπως φαίνεται τα καταφέρνει

Σύμφωνα με το Forbes, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι λίγο πάνω από τα 30 και φέρεται να έχει τελειώσει σπουδές πληροφορικής στο Kim Il-sung University της Pyongyang.

Μέχρι σήμερα είναι η πιο στενή σύμβουλος του αδερφού της. Ήταν άλλωστε παρούσα κατά την ιστορική συνάντηση του Κιμ με τον Τραμπ, ενώ εκπροσώπησε την αποστολή της Βορείου Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 οι οποίοι έλαβαν χώρα στη Νότια Κορέα.

Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του Κιμ έγινε το 2014 στις εκλογές του συμβουλίου του Εργατικού Κόμματος.

Το Newsweek μεταδίδει πως η ίδια είναι αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βορείου Κορέας και είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των πληροφοριών που βγαίνουν προς το εξωτερικό και αφορούν τη ζωή και τις εξελίξεις στη χώρα. Κάτι σαν σκιώδης υπουργός προπαγάνδας δηλαδή. Είχε ακόμη αναλάβει τη διαδοχή για λογαριασμό του αδερφού της από το 2008 μετά το διπλό έμφραγμα που είχε υποστεί ο πατέρας τους.

Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις της δήλωνε πως ο αδερφός της και ο Τραμπ “διατηρούν υπέροχες σχέσεις παρά τη φαινομενική μεταξύ τους φιλονικία”.

Μια χειμερινή ημέρα πριν από δύο χρόνια, η Kim Yo Jong ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα, με στόχο να γίνει μια ισχυρή πολιτικός, όπως ήθελε και πίστευε ο πατέρας της. Το μικρότερο παιδί του πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim είχε ήδη γράψει ιστορία, όταν έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειας, από το τέλος του πολέμου της Κορέας, που επισκέφτηκε το νότιο μέρος της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το CNN, η Kim Yo Jong ήταν το πρώτο μέλος της άρχουσας οικογένειας της Βόρειας Κορέας που εισήλθε στις αίθουσες εξουσίας ενός ορκισμένου εχθρού. Εκείνη την εποχή, ήταν επικεφαλής της ομάδας προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας.

Η Park Ji-won, πρώην νομοθέτης της Νότιας Κορέας και διευθύνων σύμβουλος της προεδρίας, δήλωσε ότι μετά από τέσσερις συναντήσεις με την Kim Yo Jong, έφυγε με την εντύπωση μιας πολύ έξυπνης γυναίκας. “Έχει πάρει από τον πατέρα και τον αδερφό της. Είναι πολύ έξυπνη και με γρήγορη σκέψη. Είναι ευγενική, αλλά μιλάει καθαρά για τις θέσεις της”, είπε η Park.

Kim Yo-jong AP

Oπως γράφει το nbcnews, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλοι παρατηρητές της Βόρειας Κορέας προσπαθούν συνεχώς να μάθουν περισσότερα για αυτήν, καθώς εκτιμούν την άνοδό της στις εξουσίες.

Αυτό συνέβη αφότου φάνηκε να διαχειρίζεται κρατικά θέματα τον Απρίλιο, όταν ο αδερφός της, Kim Jong Un, είχε εξαφανιστεί, -για κάποιους- για λόγους υγείας.

Με τόσο λίγες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στο πιο μυστικό καθεστώς του κόσμου, οι αναλυτές της Βόρειας Κορέας διαφωνούν για το πού ακριβώς βρίσκεται η Kim στην ιεραρχία και αν είναι πιθανή διάδοχος του αδελφού της σε περίπτωση θανάτου του.

Αλλά αυτό είναι ξεκάθαρο! Ο ρόλος της ως εκπρόσωπος και έμπιστη του Kim Jong Un υποδηλώνει ότι οι οικογενειακοί δεσμοί είναι δυνατοί στη δυναστεία της Βόρειας Κορέας, παρά το ανδροκρατούμενο πολιτικό καθεστώς που συνήθως απαγορεύει τις γυναίκες από ηγετικούς ρόλους. Κατά πολλούς, το καθεστώς θέλει να την ίδια να εκπροσωπήσει τη χώρα σε θέματα της Νότιας Κορέας.

Kim Yo-jong AP

Υπάρχει ένα έντονο μυστήριο γύρω από την Kim. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι παντρεμένη, αλλά δεν είναι σίγουροι με ποιον. Κάποιοι θεωρούν πως είναι παντρεμένη με τον Choe Song, γιο ενός αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πιστεύεται ακόμη ότι είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα